Aktuális

Varga Mihály: A készülő gép egyszerre akár ötven beteg lélegeztetésére is alkalmas

Bors

Létrehozva: 2020.04.19.

Olyan lélegeztetőgép fejlesztésén dolgozik egy magyar kutatócsoport, ami egyszerre akár ötven beteg lélegeztetésére is alkalmas - Varga Mihály pénzügyminiszter az Óbudai Egyetemen járt.

Az Óbudai Egyetemre látogatott Varga Mihály pénzügyminiszter - a Facebook-oldalán megosztott videóból kiderül: egy magyar kutatócsapat olyan lélegeztetőgép fejlesztésén dolgozik ott, amellyel egyszerre akár több beteg is ellátható.

Látogatás az Óbudai Egyetem kutatócsoportjánál

Az Óbudai Egyetemre látogattam, ahol egy magyar kutatócsapat olyan lélegeztetőgép fejlesztésén dolgozik, amellyel egyszerre akár több beteg is ellátható. Óbuda országgyűlési képviselőjeként is jó látni, hogy az egyetem megfelelő hátteret tud nyújtani a fejlesztéshez, és a magyar kutatók tudására a nehéz helyzetekben is számítani lehet.

Közzétette: Varga Mihály – 2020. április 18., szombat

A fejlesztés vezetője, Kozlovszky Miklós, az egyetem Neumann János Informatikai Karának megbízott dékánja a videón azt mondja a fejlesztésről: minden egyes emberhez tartozik egy olyan adatgyűjtő, ami folyamatosan egy központba küldi az adatokat.

“Óbuda országgyűlési képviselőjeként is jó látni, hogy az egyetem megfelelő hátteret tud nyújtani a fejlesztéshez, és a magyar kutatók tudására a nehéz helyzetekben is számítani lehet” - fogalmazott Varga Mihály.

ATV

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek