Aktuális

Alaposan ki kell vizsgálni, mi történt a Karácsony által felügyelt Pesti Úti idősotthonban

Címkék
közélet

Bors

Létrehozva: 2020.05.05.

Míg Debrecenben Papp László polgármester már a veszélyhelyzet kihirdetése előtt szigorú intézkedéseket hozott az idősotthonok lakóinak a védelmében, addig Budapesten hibát hibára halmoztak, és a Pesti úti idősotthon a koronavírus-járvány országos gócpontja lett - mondta Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese napirend előtti felszólalásában kedden az Országgyűlésben.

A magyar intézkedések hatásosak és sikeresek voltak, mivel sikerült mederben tartani a vírust, az első csatát megnyertük – mondta Halász János (Fidesz) napirend előtti felszólalásában. A kormány létrehozta a járvány elleni alapot és a gazdaság újraindítását szolgáló alapot – tette hozzá.

Elképesztő, hogy az ellenzék nem akar része lenni a megoldásnak, és nem a vírus, hanem a kormány ellen akarnak küzdeni mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Halász emlékeztetett arra, hogy Debrecenben Papp László polgármester már a veszélyhelyzet kihirdetése előtt szigorú intézkedéseket hozott az idősotthonok lakóinak a védelmében.

Ezzel szemben Budapesten hibát hibára halmoztak, és a Pesti úti idősotthon a koronavírus-járvány országos gócpontja lett. Karácsony még egyetlen alkalommal sem látogatott el, és magán kívül mindenkit felelőssé tesz a történtekért, miközben a saját felelősségéről nem beszél – mondta Halász János. Nem volt orvos az intézményben, miközben Karácsony a népjóléti bizottság ülésén is ezzel ellenkezőt állított. A járvány végeztével alaposan ki kell vizsgálni ezt az ügyet – mondta Halász János.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára válaszában azt mondta, hogy köszönhetően a megtett intézkedéseknek sikerült ellaposítani a járványgörbét, és a halottak száma is sokkal alacsonyabb a nálunk jóval gazdagabb országokéhoz képest. Felidézte, hogya Pesti úti idősotthonból származik az otthonokban meghaltak több mint fele.Rétvári arra is emlékeztetett, hogy nem volt orvos az intézményben, nem volt megfelelő az intézmény fenntartása, és többek között a honvédségnek kellett ellátnia a teljes fertőtlenítést.

Hecckampányt folytat az MSZP

Ha az elmúlt 10 esztendőben Önökre hallgattunk volna, akkor semmi esélyünk nem lenne, hogy most sikeresen szálljunk be a világgazdasági versenybe – mondta Szijjártó Péter Brenner Kolomannak (Jobbik). A külgazdasági és külügyminiszter elmondta,

2010-ben 12,5 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, és mostanra 4,5 millió embernek van munkája.

Egyike vagyunk annak a 35 országnak, amelyek 100 milliárd euró felett exportálnak. Ha Magyarországon rossz lenne az oktatási rendszer, akkor valóban el tudnánk ezt érni? – tette fel a kérdést Szijjártó.

Egy valótlanságokra épülő hecckampányt folytat az MSZP – így válaszolt Rétvári Bence Korózs Lajosnak (MSZP). A kórházi fertőzések elterjedtsége csökken, mivel több intézkedés is született az elmúlt időszakban – tette hozzá. Rétvári felidézte, hogy 2008-ban Korózs megszavazta az egészségügyi dolgozók fizetéscsökkentését. Az MSZP képviselője ekkor üvöltve kivonult az ülésteremből.

Ezért mond nemet a kormány az isztambuli egyezményre

A baloldalon széles körben negatív jelzőket társítanak a magyarsághoz, és felzárkózás címen feladnák azt – mondta Orbán Balázs Vadai Ágnesnek (DK). A Miniszterelnökség államtitkára közölte, hogy

minden magyar ember kárvallottja a trianoni diktátumnak, és nem csak azok, akik a határ túloldalára kerültek. Vesztese az egész kelet-közép-európai régió is – tette hozzá. Orbán Balázs arról is beszélt, hogy a DK tanuljon meg örülni saját magyarságának, hasonlóan Ravasz László református püspökhöz.

Évek óta vita van az isztambuli egyezmény ratifikációjáról, az egyezmény előnyös részeit már beemeltük a magyar jogrendbe – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára Schmuck Erzsébetnek (LMP). Most is zajlik a munka, hogyan lehetne szigorítani a meglévő szabályokat a kapcsolati erőszak terén – tette hozzá. Völner szólt arról is, hogy az isztambuli egyezmény azon részeit, amelyek a társadalmi nemek elismerését erőlteti, azt a kormány nem fogja elfogadni.

Sikerült lelassítani a járványt Magyarországon, és a mostani helyzetben a magyar gazdaság jobb helyzetben van, mint 2008-ban – mondta Bodó Sándor államtitkár Kocsis-Cake Oliviónak (Párbeszéd). Szólt arról is, hogy a GDP 20 százalékát mozgatták meg, hogy hatékony legyen a válságkezelés.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek