Aktuális

Így élje túl a karantént – ezekkel a fogásokkal töltődhet fel a legjobban

Bors

Létrehozva: 2020.05.10.

Most korlátozott a lehetőségünk arra, hogy a megújuló természetben töltekezzünk az elmúlt hónapok nehézségei után, de az ebédlőasztalra odavarázsolhatjuk a tavaszt a szezon legnemesebb alapanyagaival.

Leves

Kapros lazacleves spárgával

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézség: * * *

Hozzávalók (4 adag): 40 dkg pácolt, füstölt lazac * 50 dkg zöld spárga * 1 csomag kapor * 1 fej vöröshagyma * só, fehér bors * 20 dkg zsíros tejföl * 1 ek liszt * 1 ek vaj * 1,5 liter zöldség alaplé

Elkészítés: A vajat egy lábosban felolvasztjuk és megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Ezt követően beletesszük a megtisztított, feldarabolt spárgát, megsózzuk és kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg a spárga levet enged. Akkor felengedjük az alaplével, és puhára főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, a fehér borsot, és a kockára vágott lazaccal együtt újra felfőzzük. Apróra vágott, friss kaporral tálaljuk.

TIPP: A spárgasípokat tegyük félre, és a főzési idő végén adjuk hozzá.

Főétel

Zöldséges csirkeragu újkrumplival

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézség: * *

Hozzávalók (4 adag): 40 dkg csirkemell * 1 fej hagyma * 1 zöld kaliforniai paprika * 1 sárga kaliforniai paprika * 5 dkg vaj * 3 dl tejszín * 1 tk só * 1 kk őrölt bors

Elkészítés: A vajat olvaszszuk fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet is, és fehéredésig süssük. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk bele az apróra vágott kaliforniai paprikákat, majd rázogatva süssük még néhány percig. Öntsük fel a tejszínnel, és lefedve főzzük, míg a hús megpuhul.

TIPP: Kínáljunk hozzá petrezselymes újkrumplit.

Desszert

Rebarbarás muffin

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézség: * *

Hozzávalók (12 db): 50 dkg liszt * 25 dkg barna cukor * ½ csomag sütőpor * 4 egész tojás * 10 ek olívaolaj * 4 szál rebarbara * 2 dl víz * ½ citrom leve * 5 dkg porcukor

Elkészítés: A tészta hozzávalóit (liszt, barna cukor, sütőpor, tojások, olaj) egy tálban simára keverjük. A rebarbarát megtisztítjuk, 2 centis darabokra vágjuk, és a citromlével elkevert vízben puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, és a tésztához keverjük. Kivajazott muffinformákba kanalazzuk a masszát és 180 fokos sütőben szúráspróbáig sütjük (kb. 20 perc). Kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek