Aktuális

Karácsony ne beszéljen össze-vissza, tegye egyértelművé, hogy mit akar

Bors

Létrehozva: 2020.05.07.

A kormány azt várja Karácsony Gergelytől, tegye egyértelművé az álláspontját – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely a tájékoztatón a koronavírus-járvány lelassulásáról, az új fertőzöttek számának csökkenéséről számolt be. Közölte ugyanakkor, hogy a területi különbségeket továbbra is látni: Budapesten és Pest megyében az aktív fertőzöttek száma 1240, vidéken 726. Az elhunytak száma a fővárosban és Pest megyében 301, vidéken 82.

Budapestre kitérve Gulyás Gergely azt is mondta: meglepve olvasták a Karácsony Gergely levelében megfogalmazott kritikát, úgy látják, megváltozott a főpolgármester álláspontja, és úgy gondolja, Budapesten is szükséges lenne az élet újraindítása. A miniszter erről azt mondta: a kormány azt várja Karácsony Gergelytől, tegye egyértelművé az álláspontját, és ha a kabinet jól érzékeli a főpolgármester véleményének megváltozását, akkor kész tárgyalni arról, hogy milyen formában, milyen határidővel indítható újra – szigorú menetrend szerint – az élet Budapesten.

(Ripost)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek