Aktuális

Orbán Viktor megmutatta a templomot ahol megkeresztelték, újraindulnak az istentiszteletek

Bors

Létrehozva: 2020.05.17.

A miniszterelnök is emlékezetessé tette a mai napot, amikor hosszú hetek múltán vidéken ismét kinyílhattak a templomkapuk a hívek előtt – írja a <a href="https://ripost.hu/politik/ujraindulnak-az-istentiszteletek-orban-viktor-kiposztolta-templomot-ahol-megkereszteltek-2421426/" target="_blank">Ripost</a>.

Biztosan bekerül a krónikákba ez a nap, amikor a járvány enyhülése vidéken végre ismét lehetővé tette a templomok kinyitását, az istentiszteletek megtartását.

Orbán Viktor ezt posztolta a járványveszély kihirdetésének 67. napján:

67. Újraindul az élet. Vidéken látogathatók az istentiszteletek // 67. Life resumes. Church service is back in the countryside

Posted by Orbán Viktor on Sunday, 17 May 2020

A miniszterelnök a Facebookon annak a templomnak a képeivel jelölte meg ezt a napot, amelyben megkeresztelték. A klasszikus hagymasisakos, késő barokk stílusú templom 1788-ban épült.

Ő maga a 2006-os Mélység és magasság című interjúkötetben így beszélt erről:

„Keresztény családba születtem, rendes nevem is van, nemcsak az, amit önök ismernek, ez az alázatot nélkülöző Viktor. Megkereszteltek, fölvettek a keresztény közösségbe, elsősorban a nagyszüleim ragaszkodásának eredményeképpen. A keresztlevelemben a Mihály név is szerepel.”

„Személy szerint elég hosszú utat tettem meg, hogy azt a mondatot ki tudjam mondani, hogy hívő, keresztény ember vagyok. De volt az életemnek egy pillanata, amikor úgy éreztem, hogy ami elmaradt, azt be kell pótolni, helyére kell tenni. A dolgoknak a helyükre kell kerülniük.”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek