Forrás: Pexels
A koronavírus miatti karantén idején érdemes olyan ételek készítésében gondolkodni, melyek alapanyagai hosszú szavatossági idővel bírnak, esetleg már készételként sokáig elállnak.
Bizonyára ebben az időszakban többen, többször is a kedvező árú fagyasztott pizza mellett tették le voksukat. Esetében azonban időről időre rájön az ember, hogy az mégsem ugyanolyan, mint egy hagyományos, frissen készült pizzát fogyasztani.
A Daily Star ennek a problémának a kiküszöbölésére összegyűjtött néhány praktikát, melyekkel a legolcsóbb mirelit pizza is mennyei szintre emelhető.
Az oregánó egy pizzáról sem hiányozhat, ám a fagyasztott pizzák fűszerezését nem viszik túlzásba, így érdemes kifejezetten ezzel az édeskés, földes aromával hozzátenni a végeredményhez.
A fűszerek mellett a feltétek sem bőségükről híresek egy-egy fagyasztott pizza esetében, ami azonban kifejezetten kevés rajta, az mindenképpen a sajt. A sütési idő felénél szórja meg, hogy elkerülje a megégést!
A hagyományos olasz pizza tésztája ropogós, ám a fagyasztotté ebben a tekintetben is gyenge teljesítményt nyújthat. Ha sütés előtt egy kevés olajjal megkeni a tésztát, ropogós lesz a végeredmény.
Tálalás előtt állítsa grillező funkcióra sütőjét, és tegye be néhány percre a már elkészült fagyasztott pizzát. Ez ugyanis segít elkerülni a szottyos, nedves tészta lehetőségét.
Szigorúan a sütés után szórjon a kész pizzára friss bazsalikomleveleket. A fűszernövény frissességet ad az ételnek, és a kellemes ízvilágról is gondoskodik.
(via)