Aktuális

TOP 5 trükk, amitől mennyei lesz a fagyasztott pizza

Bors

Létrehozva: 2020.05.05.

Forrás: Pexels

A koronavírus miatti karantén idején érdemes olyan ételek készítésében gondolkodni, melyek alapanyagai hosszú szavatossági idővel bírnak, esetleg már készételként sokáig elállnak. 

Bizonyára ebben az időszakban többen, többször is a kedvező árú fagyasztott pizza mellett tették le voksukat. Esetében azonban időről időre rájön az ember, hogy az mégsem ugyanolyan, mint egy hagyományos, frissen készült pizzát fogyasztani. 

A Daily Star ennek a problémának a kiküszöbölésére összegyűjtött néhány praktikát, melyekkel a legolcsóbb mirelit pizza is mennyei szintre emelhető.

1. Fűszerezze meg!

Az oregánó egy pizzáról sem hiányozhat, ám a fagyasztott pizzák fűszerezését nem viszik túlzásba, így érdemes kifejezetten ezzel az édeskés, földes aromával hozzátenni a végeredményhez.

2. Még több sajt

A fűszerek mellett a feltétek sem bőségükről híresek egy-egy fagyasztott pizza esetében, ami azonban kifejezetten kevés rajta, az mindenképpen a sajt. A sütési idő felénél szórja meg, hogy elkerülje a megégést!

3. Ropogós tészta

A hagyományos olasz pizza tésztája ropogós, ám a fagyasztotté ebben a tekintetben is gyenge teljesítményt nyújthat. Ha sütés előtt egy kevés olajjal megkeni a tésztát, ropogós lesz a végeredmény.

4. Egy kis grillezést neki

Tálalás előtt állítsa grillező funkcióra sütőjét, és tegye be néhány percre a már elkészült fagyasztott pizzát. Ez ugyanis segít elkerülni a szottyos, nedves tészta lehetőségét.

5. A végső feltét

Szigorúan a sütés után szórjon a kész pizzára friss bazsalikomleveleket. A fűszernövény frissességet ad az ételnek, és a kellemes ízvilágról is gondoskodik.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek