Vannak vendégek a vidéki szállodákban és fürdőkben is.
Forrás: Ripost
– Minden sejtünk pezseg az izgalomtól! Kimondhatatlanul vártuk már ezt a pillanatot – kommentálta a nyitás lehetőségét a városmajori Fióka étterem.
Lázasan készültek vasárnap a budapesti kerthelyiségek a nyitásra. Kevesebb asztalt tehetnek ugyan ki, de nem kell fizetniük a közterület-használatáért, így ahol van rá mód, nagyobb területet foglalhatnak el. Mint azt a Ripostnak több vendéglátós is elmondta: ez, az adókedvezmények és a bérpótlék nagy segítséget jelent és bíznak abban, hogy a főváros és a kerületek a kormányhoz hasonlóan rugalmasak lesznek. Ennek segítségével, ha jó lesz az időjárás, valamelyest be tudják majd hozni a kiesést.
– A járvány kezdetekor átálltunk a kiszállításra, így a beszerzéssel nem volt gondunk. A jelenlegi kínálattal fogunk indulni kedden, de kihasználtuk az időt a megújulásra, egy hét múlva már új étlappal várjuk a vendégeket, és a kertet is csinosítgattuk – mondta a Ripostnak a dél-budai Jardinette munkatársa.
A Corvin sétány egyik kiülős borozója ma délután megnyitja a teraszát. Arra számítanak, hogy az emberek ki vannak éhezve az ilyen élményekre. Az Apacuka étterem ajándék habzóborral és meglepetéssel, új étlappal készült, ma délután négykor nyit. A belvárosi Véndiák is kinyit ma.
A Feri’s Kitchen tulajdonosa, Salai Ferenc (képünkön) hétvégén is az üzletben szorgoskodott: a kijárási korlátozás idején rászorulóknak főztek, eddig közel 10 ezer adag ételt osztottak szét.
– Adományoztunk Down-kóros gyerekeknek és a Péterfy kórház dolgozóinak is. Az ottani nővéreknek megígértem: ha vége a járványnak, akkor koktélozunk egyet itt, a teraszon. Alig várom, hogy eljöjjenek! Hétfőn kinyitunk, már megérkeztek az alapanyagok: libacomb, rák, homár. De folytatjuk a jótékonysági főzést is.
Hétvégén az utolsó simításokat végezték a Gozsdu-udvarban található vendéglátóhelyeken is.
– A bezárás nagyon megviselt bennünket, de a tulajdonosok mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb embert kelljen elküldeni – mondja a Ripostnak a Klikk nevű bisztró üzletvezetője.
– Azonnal a hely renoválásába fogtunk: felújítottuk a bárpultot, kifestettünk, megcsináltattuk és újraburkoltuk a teraszt. Most feltöltjük a hűtőket és takarítunk, alig várjuk, hogy hétfőn kinyissunk!