Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – október 12.

Bors

Létrehozva: 2020.10.12.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Elhunyt tizennégy beteg, és újabb 1173 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

***

A világon 37 404 289 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 075 848, a gyógyultaké pedig 25 999 714 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő kora reggeli adatai szerint.

***

Több mint 3,5 millió orvostechnikai eszköz, gyógyszer, fertőtlenítő folyadék és védőeszköz, leginkább maszk forgalomba kerülését akadályozta meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a május 11. és július 12. között megrendezett nemzetközi STOP akció keretében - mondta a NAV vámszakmai szakfőigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

***

A koronavírus a tünetek megjelenése előtt 48 órával már fertőzhet - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

***

Az iskolákban korábban bevezetett preventív intézkedések elegendőek a koronavírus elleni védekezéshez – hívta fel rá a figyelmet Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára hétfőn, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

***

Az egészségügy felkészült és minden eszköz rendelkezésre áll a koronavírus-járvány második hulláma alatt – mondta a kormányszóvivő hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

A COVID-19 első tünetei és a különböző eredetű légúti fertőzések tünetei nagyon hasonlóak, így biztosat továbbra is csak laboratóriumi teszt tud mondani. Az egyes tünetekben azonban megfigyelhetőek kisebb-nagyobb eltérések, amely alapján diagnosztizálni nem, de valószínűsíteni lehet a betegséget.

***

Hagyományos oltás helyett nazálisan, szpréként beadható koronavírusvakcina fejlesztésébe kezdett több kutatócsoport. Az orrsprayként használható vakcina nagy előnye, hogy a beadásához nincs szükség szakszemélyzetre, és az orrspray pont azokon a területeken, az orrban és a tüdőben fejti ki legintenzívebben a hatását, ahol a koronavírus megtelepedik és szaporodik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek