Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – november 11.

Bors

Létrehozva: 2020.11.11.

A LEGFONTOSABB HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KORONAVÍRUS-HÍREK

Rendkívüli fegyelmezettségre van szükség a járvány terjedésének megfékezéséhez - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

***

Akkora a túlterheltség egyes olasz kórházakban a koronavírus-járvány miatt, hogy már a súlyos betegeket sem képesek ellátni. Nápolyban például a Covid miatt nehezen lélegző betegeket a saját autóikban látják el az ápolók.

***

A kormányfő az operatív törzzsel történő ülés után egy újabb videót osztott meg a Facebookján a koronavírus elleni küzdelemmel kapcsolatban. Orbán Viktor kifejtetteszerdán az operatív törzs ülésén arról egyeztetett a belügyminiszterrel és a honvédelmi miniszterrel, hogy bevonják a hadsereget a vírus elleni védekezésbe.

***

Csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatali ügyfélszolgálatok szerdától, aki teheti, intézze online hivatali ügyeit - közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.

***

3945 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 122 863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2697 főre emelkedett, 28 808-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 91 358 fő. Az aktív fertőzöttek 24%-a, az elhunytak 27 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 6352 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 473-an vannak lélegeztetőgépen.

***

Újabb támogatást biztosít a kormány a turizmusnak, a szektort - ahogyan a koronavírus-járvány első hulláma idején - "most sem hagyjuk cserben, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az itt dolgozók megtarthassák munkahelyeiket" - jelentette ki az MTI-nek Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerdán.

***

A világon 51 395 233 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 270 706, a gyógyultaké pedig 33 490 724 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint.

A koronavírus megfékezése érdekében eddigi legszigorúbb intézkedéseit hozta meg a kormány. Mától az ország minden pontján szigorú szabályokhoz kell alkalmazkodni, a szabályok megszegőit pedig komoly büntetéssel sújtják majd.

***

Elképesztő, hogy egyesekből milyen reakciókat vált ki a koronavírus-járvány okozta feszültség. Egy 54 éves férfi egyenesen arra vetemedett, hogy terrorcselekménnyel fenyegetett meg egy fővárosi üzletet.

***

Az új rendeletek értelmében szerdától meghosszabbodik a kijárási tilalom, bezárnak a színházak, múzeumok, éttermek, és további korlátozó intézkedések lépnek érvénybe. Összeállításunkban ismert magyar emberek mondják el a véleményüket a jelenlegi helyzetről.

***

Ripost elérte Karikó Katalint, a magyar kutatót, akinek amerikai kollégájával közösen jegyzett szabadalma alapján készült a Pfizer és a BioN­Tech 90 százalékos hatékonyságú koronavírus elleni oltóanyaga. A vakcina működéséről így mesélt a szakember.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

A zárva tartás alatt a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai a intézmény honlapján és közösségi média felületein számolnak be a kert lakóinak mindennapjairól - tájékoztatta a Fővárosi Állat- és Növénykert szerdán az MTI-t. Közleményük szerint, ahogy a tavaszi bezárás során, most is arra készülnek az Állatkertben, hogy az interneten keresztül közvetítsék az állatkerti élményeket.

***

Madonna már nagyon unja a karantént: feldobta a talpát és kért még egy üveg bort.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek