Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – november 20.

Bors

Létrehozva: 2020.11.20.

370 ezer embert tesztelnek csaknem 17 ezer helyszínen a következő napokban Magyarországon

Pénteken elkezdődött a szociális intézményekben a tesztelés – jelentett be György István.
Első körben a szociális intézményekben, majd jövő héten a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban és egészségügyi intézményekben kezdődik a tesztelés.

Drámaian megnőtt a koronavírusban elhunytak száma az osztrák idősotthonokban

Robbanásszerűen megnőtt a koronavírus okozta halálesetek száma az osztrák idősotthonokban és ápolási intézményekben a járvány jelenleg zajló második hullámában.

Szlávik János: van olyan oltóanyag, ami az időseknél is ugyan olyan hatékony, mint a fiataloknál

Kiemelten fontos a koronavírus elleni vakcina hatékonysága, mert egy több mint 90 százalékban hatékony oltásnál elég a lakosság 50-60 százalékát beoltani ahhoz, hogy nagyobb járvány ne alakuljon ki - közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa pénteken, az M1 aktuális csatornán.

Elsőként mi kaptunk az orosz vakcinából

Napról napra reményteljesebb a jövő a koronavírus elleni harcban. A vakcinától már csak egy karnyújtásnyira vagyunk, ráadásul egyre több beteg gyógyul fel a sikeres hazai terápiáknak hála.

Megjöttek a hivatalos adatok – ennyien fertőződtek meg Magyarországon

4440 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 165 901 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3568 főre emelkedett, 38 074-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 124 259 fő. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 7 512 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 604-en vannak lélegeztetőgépen.

Válsághelyzetet hirdetett Észak-Macedónia

Sztevo Pendarovszki bejelentette, hogy az ország északi és déli határsávjában az illegális migráció miatt hónapok óta válsághelyzet van érvényben, ezt azonban most, a koronavírus-járvány miatt az ország egész területére kiterjesztették, így a rendőrök és a katonák is hatékonyabban tudnak részt venni mind az illegális migráció, mind a járványhelyzet kezelésében, és segíteni tudnak a járványkórházak működtetésében.

Civil jótékonysági akciók az orvosokért és az ápolókért – minden felajánlásra óriási szükség van

A koronavírus-járvány második hullámában is gyűjtenek felajánlásokat azok a közösségi oldalon szerveződő mozgalmak, amelyek tavasszal ingyenes szálláslehetőséget, ételszállítást és szépségipari szolgáltatásokat szerveztek a Covid-fertőzött betegek ellátásával foglalkozó egészségügyi dolgozók számára - írta pénteki lapszámában a Magyar Nemzet.

Már több mint 56,8 millióan fertőződtek meg koronavírussal a világon

A világon 56 895 516 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 360 342, a gyógyultaké pedig 36 508 620 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek