Aktuális

Leleményes magyarok: Az étteremvezető dadusnak, a riksás és a taxis ételfutárnak állt

Bors

Létrehozva: 2020.11.14.

A koronavírus-járvány miatti szigorítások közepette is feltalálják magukat a leleményes magyarok. Az étteremvezető dadusnak, a riksás ételfutárnak állt, és a taxis is házhoz szállítja a finomságokat – írja a Ripost. 

Minden bizonnyal ez is közrejátszik abban, hogy a magyar gazdaság 11,3 százalékos növekedést ért el a harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentése szerint.

Pár napja beszéltünk a polgármester úrral arról, hogy Gyömrőn sok intézményben elkél a segítő kéz. Akkor ajánlottam fel, hogy én akár dadusként is nagyon szívesen besegítek az óvodákban, hogy a gyerekek ellátásában ne legyen fennakadás – mesélte a Ripost-nak Győri Emese, a gyömrői Negresco Étterem üzletvezetője.

– Riksásként dolgoztam a járvány előtt, turistákat vittem városnéző körutakra. A járvány miatt nincsenek már turisták, egyértelmű volt, hogy ebből nem tudok megélni – ezt már Zsolt mondta a lapnak, aki futárnak állt.

Egy másik megkérdezett, Edit egy körúti szállodában dolgozott takarítóként.

– Jelentkeztem kórházi takarítónak, nagyon örültek neki, hogy van tapasztalatom, rögtön felvettek, másnap kezdhettem – mesélte, hozzátéve, külön örül annak, hogy nem napi bejelentéssel alkalmazták, hanem hivatalosan felvették rendes munkaviszonyba.

A Ripost-nak nyilatkozó vendéglátósok azt mondták, rengetegen futárnak álltak közülük.

Rengetegen vagyunk, akik valamilyen vendéglátóhelyen dolgoztunk korábban. Most ezt dobta a gép – mondta Péter.

– Megpróbálunk különféle pakkokat összerakni, akár vegyítve a reggelit együtt az ebédmenüvel. Akárcsak az első hullám idején, most is lesz elviteles kávénk, így vendégeinknek csak a beülés élménye fog elmaradni – ezt már az egyik budapesti reggelizőhely ügyvezetője mondta, amely szintén átáll a házhoz szállításra és elviteles kávékra.

Budapest egyik luxuséttermének szakácsa pedig az egyik álláskereső csoportba írta ki, hogy bármilyen munkát elvállalna.

– Nehéz helyzetben vannak a szakácsok, főleg az olyanok, akik már évtizedek óta ezzel foglalkoznak. Egyszerűen nem értünk máshoz, de kénytelen vagyunk valamit dolgozni – mondta a Ripost-nak egy fővárosi szakács.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek