Aktuális

14 éves korában végignézte, ahogyan lelövik az édesanyját – most azért küzd, más ne élje át ugyanezt a traumát

Bors

Létrehozva: 2020.12.30.

Georgia Gabriel-Hooper mindössze 14 éves volt, amikor végignézte, ahogyan nevelőapja több évnyi bántalmazás után lelövi édesanyját. A férfi már korábban is állt bíróság miatt családon belüli erőszakért, de Cheryl, Georgia édesanyja nem tudott róla. A lány most azért harcol, hogy regisztrálják a bántalmazókat és ez a lista legyen publikus, hisz ez rengeteg ember életét menthetné meg.

Cheryl Gabriel-Hooper 51 éves volt, amikor volt partnere egy antik puskával lelőtte őt 2018 januárjában. A brit nő 14 éves lánya, Georgia csupán méterekre állt, onnan nézte végig, ahogyan nevbelőapja megöli az édesanyját. A most 16 éves tinilány azt szeretné elérni, hogy Nagy-Britanniában legyen egy olyan nyilvános lista, amin regisztrálják a nevelőapjához hasonló bántalmazókat. Ezzel szeretné megvédeni azokat a nőket, akik édesanyjához hasonló bántalmazó párkapcsolatban élnek.

Megvédeni őket attól, hogy ne jussanak arra a sorsra, amire Cheryl.

Posted by Georgia Gabriel-hooper on Saturday, November 28, 2020

Ez a nyilvántartás kötelezné az elítélteket, hogy értesítsék a rendőrséget, hogy ha új kapcsolatba lépnek, a hatóságok pedig tájékoztatnák a potenciális áldozatokat partnerük múltjáról, akik ezáltal még időben ki tudnának lépni a kapcsolatból. Ezzel ellentétben jelenleg a lehetséges áldozatok feladata, hogy megkérdezzék a partnerüket, rendőrségi felügyelet alatt állnak-e vagy sem. Georgia mostohaapja még jóval az édesanyjával való megismerkedésük előtt került bajba családon belüli erőszakért, de Cheryl erről nem tudott a kapcsoaltuk kezdetén – írja a Daily Mail

Azt kívánom, bárcsak létezett volna akkor egy ilyen rendszer, még mielőtt találkoztak volna anyuval. Ha vezetve lennének az elkövetők, és a rendőrség időben értesítené a lehetséges áldozatokat, azzal sok életet lehetne megmenteni. Létezik egy ilyen protokol a szexuális bűnözök esetében, miért nincsen egy ebben az esetben is? – tette fel a kérdést Georgia. 

Cheryl 7 évnyi bántalmazás után hagyta el férjét, 2017 decemberében. 6 héttel később, január 26-án végzett vele a párja. Georgia a mai napig minden egyes részletre tisztán emlékszik. A lány és édesanyja éppen leparkoltak új otthonuk előtt, amikor megjelent Hooper, aki korábban nyomkövetőt szerelt a nő autójára, és mögé húzódott a teherautójával. 

Annyit mondott anyu, hogy "Istenem, itt van". Majd én kiszálltam a kocsiból, mert éreztem, hogy itt valami baj fog történni. De amikor a kocsi elé értem, tüzet nyitott

– emlékszik vissza arra a januári napra Georgia.  

– Tudom, hogy anyu büszke lenne rám, viszont vele kéne ünnepelnem. Nem korrekt, hogy nem lehet velem, csak azért, mert egy férfi feldühödött – mondja szomorúan a lány.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek