Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – december 10.

Bors

Létrehozva: 2020.12.10.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Felfüggeszthetik az idősek védett idősávját az ünnepek alatt – erről egyeztetett Novák Katalin az Idősek Tanácsával. A javaslatot a miniszterelnök elé viszi.

***

A nyugdíjasoknak péntektől érdemes figyelni a postást: megkezdik ugyanis a levél alapú regisztrációs lapok kiküldését, megsegítve azokat, akiknek nincs internetelérésük.

***

A koronavírus-járvány terjedésének lassításában kulcsszerepe van a megfelelő távolság megtartásának. A kormány ennek érdekében 2021. január 11-ig meghosszabbítja az ország teljes területén az ingyenes parkolást a közterületeket illetően. Az intézkedés célja, hogy ezzel is csökkentsük a tömegközlekedési eszközökön esetlegesen kialakuló zsúfoltságot és a fertőzés esélyét – jelentette be Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra.

Ugyancsak egy hónappal meghosszabbodik a járvány miatt digitális oktatásra átállt diákok és oktatók által igénybe vehető ingyenes internetszolgáltatás. A kedvezmény a 2021. januári számlából kerül jóváírásra. Ezzel a kormány a családokra háruló terheket szeretné egyhíteni ebben a nehéz időszakban, hogy minél könnyebben tudják venni a vírus okozta akadályokat – folytatta. 

***

5415 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 265 003 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6451 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 77 362 fő, az aktív fertőzöttek száma 181 190. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7869 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 645-en vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbít, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés.

***

A koronavírus-járvány hivatalosan regisztrált fertőzöttjeinek száma 68 900 483-ra nőtt a világban, a halálos áldozatoké 1 569 454-re, a gyógyultaké pedig 44 383 849-re a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint.

***

Négy hónapja nem volt olyan magas a napi új fertőzöttek száma Brazíliában, mint ahogy keddről szerdára alakult: több mint 53 ezer esetet jegyeztek fel - adta hírül a latin-amerikai ország egészségügyi minisztériuma.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Kétoldali tüdőgyulladása lett a koronavírustól, ezért oxigénre is szorult Böjte Csaba. A szerzetes a Ripostnak adott megrázó interjút.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek