Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – december 9.

Bors

Létrehozva: 2020.12.09.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Dömötör Csaba Facebook-oldalán közölte: már több mint százezren jelezték igényüket a koronavírus elleni vakcinára vonatkozóan. Továbbra is mindenkit arra biztatnak, hogy regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon. 

***

Van kivétel: Ebben az esetben lehet meglátogatni a beteg rokonokat. 

A LÁTOGATÁSI TILALOM ALÓL KIVÉTEL TEHETŐ AZ ÉLETVESZÉLYES ÁLLAPOTBAN LÉVŐ BETEG ESETÉN

– mondta a Semmelweis Egyetem (SE) klinikai rektorhelyettese szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szabó Attila hozzátette: a fekvőbetegek hozzátartozóinak telefonos információs vonalat hozott létre a Semmelweis Egyetem, amelyen a klinikákon folyó koronavírus-ellátás gyakorlati kérdéseiről, így egyebek mellett a csomagküldés és csak a kivételes esetekben engedélyezett látogatások lehetőségeiről lehet információkat kapni.

***

Itt a válasz: Ezen múlik, hogy a gyerekeket is be kell-e oltani koronavírus ellen. 

Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársa arra kért mindenkit, bízzanak a szakemberek véleményében, és csak hivatalos forrásból tájékozódjanak a védőoltással kapcsolatban.

***

Izraelben a kormány jogi nehézségekre hivatkozva visszavonta a szerdától bejelentett éjszakai korlátozásokat, de engedélyezte a nem kiemelten fertőzött településeken található plázák megnyitását, és megérkezett az első oltóanyag-szállítmány - jelentette a helyi média szerdán.

***

Azt javasolja a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa, hogy mindenki, aki teheti, kérje a koronavírus elleni védőoltást.

***

Veszélyhelyzeti rendeletekkel segíti a kormány, hogy senki ne essen el a családtámogatások lehetőségétől a koronavírus-járvány miatt - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

***

3221 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 259 588 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 160 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6280 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 76 270 fő, az aktív fertőzöttek száma 177 038. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 24%-a budapesti. 7945 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 661-en vannak lélegeztetőgépen.

***

A koronavírus-járvány hivatalosan regisztrált fertőzöttjeinek száma 68 226 512-re nőtt a világban, a halálos áldozatoké 1 556 816-ra, a gyógyultaké pedig 43 956 871-re a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint.

***

Már lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra. Kovács Kati, a Kossuth-díjas énekesnő mielőbb beoltatná magát, amint van biztonságos és hatékony oltás Magyarországon.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

A koronavírus miatt futárként keresik a kenyerüket Bódiék. Guszti, a család feje úgy gondolja, ebben nincs semmi szégyellnivaló, hiszen az egész életükben becsülettel dolgoztak, és nem szeretnék felélni a megtakarításukat. Így ő maga is kisegíti a munkában unokáját.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek