Aktuális

Dr. Jakab Ferenc virológus: én lennék az első, aki lesátoroznék az oltóközpont előtt

Bors

Létrehozva: 2020.12.06.

A koronavírus-járványt csak hatékony vakcinákkal lehet legyőzni, és szerencsére egyre több oltóanyag van a láthatáron. A célvonalba futó vakcinák ráadásul feltehetően még a most ismert mutációk ellen is védeni fognak.

Forrás: Pexels.com

Dr. Jakab Ferenc virológus professzor szerint a jelenleg fejlesztett mintegy 180 oltóanyag, azon belül is az a 6, amelyik már a célvonalig jutott, feltehetően jó lesz a ma ismert mutációk kivédésére is.
Én lennék az első, aki lesátorozna az oltóközpont előtt, abszolút vakcinapárti vagyok – jelentette ki a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának vezetője a Magyar Tudományos Akadémia Tudomány ünnepe rendezvénysorozata keretében tartott előadását követően, mikor megkérdezték tőle, beoltaná-e magát a koronavírus-elleni vakcinával – írta meg a pénzcentrum.hu.

A virológus professzor szerint a vakcinafejlesztések kellőképpen körültekintően zajlanak, ezért nem félne beadatni az orosz és a kínai oltóanyagot sem, mert mindegyik jól ismert és bevált technológiákkal készül. Dr. Jakab szerint idehaza is bízhatunk abban, hogy a jövő év elején elérhető és hatékony vakcina áll majd rendelkezésünkre. A professzor felhívta a figyelmet arra, hogy akinek lehetősége nyílik rá, oltassa be magát.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek