Aktuális

Ezzel a menüvel könnyíthet a gyomrán a két ünnep között

Bors

Létrehozva: 2020.12.27.

Bár szilveszterkor jellemzően még nehezebb ételek kerülnek az asztalra, ilyen erőt próbáló év után legalább a menün érdemes könnyíteni. A babonások se aggódjanak: az a szerencse, ami egy hallal elúszik, vagy egy csirke elkaparja, valószínűleg nem is volt!

Forrás: Shutterstock

Avokádó-krémleves

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi fok: * *

Hozzávalók (4 db): 20 dkg karfiol * 20 dkg krumpli * 1 nagy avokádó * 8 tojás * 1,5 l csirke alaplé * 1 kk só * ½ kk őrölt bors * ½ kk őrölt szerecsendió * 1 dl tejszín

A tálaláshoz: pirított kenyérkockák

Elkészítés: A kockára vágott krumplit, a rózsáira szedett karfiolt és a kimagozott, megtisztított avokádót a csirkealaplében puhára főzzük. A tojásokat külön keményre főzzük és megtisztítjuk. A főtt zöldségeket 4 db kemény tojással és a tejszínnel együtt pürésítjük, majd a sóval és a fűszerekkel összemelegítjük. Pirított kenyérkockákkal és a maradék, félbevágott főtt tojással tálaljuk.

Almás csirkesaláta

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: *

Hozzávalók (6 adag): 4 nagy alma * 1 csontos csirkemell * 10 dkg ementáli sajt * 10 dkg aszalt áfonya * 10 dkg kesudió * 20 dkg majonéz * 1 kk só * ½ kk őrölt fekete bors * 1 babérlevél

Elkészítés: A csirkemellet sós vízben, egy babérlevelet mellé dobva puhára főzünk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd lefejtjük róla a húst, és 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Ugyanígy feldaraboljuk az almát és a sajtot is. Egy nagy tálban összekeverjük a csirkehúst, az almát, a sajtot, a kesudiót és az aszalt áfonyát. Megsózzuk, meghintjük borssal, majd hozzákeverjük a majonézt. Félóra hűtés után tálaljuk.

TIPP: A majonézhez keverhetünk egy kis curryport és őrölt koriandert, így még izgalmasabb lesz a salátánk. Pirítóssal tálaljuk.

Egyben sült ponty zöldségágyon

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: * *

Hozzávalók (6 főre): 1,5 kg ponty (megtisztítva, egészben) * 15 dkg krumpli * 10 dkg sárgarépa * 10 dkg zöldbab * 10 dkg koktélparadicsom * 1 fej fokhagyma * 5 dkg vaj * 1 csokor petrezselyemzöld * 1 tk só * 1 kk fehér bors * 2 ek olaj

Elkészítés: A kibelezett, lepikkelyezett, megmosott pontyot letörölgetjük, kívül-belül besózzuk. A vajat kikeverjük egy kevés sóval, fehér borssal, és a hal bel­sejébe kenjük, majd kibéleljük a pet­rezselyemmel. A tepsit kiolajozzuk, és beleszórjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a félbevágott fokhagymafejet. Ráfektetjük a halat, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 40 perc alatt készül el.

Ez is érdekelheti!

Rubint Réka titkos receptjével büntetlenül élvezheti a karácsonyi zserbót

Nem titok többé a tökéletes dinsztelt káposzta receptje

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek