Aktuális

Január közepéig meghosszabbítják a járványügyi intézkedések többségét Görögországban

MTI

Létrehozva: 2020.12.07.

Görögországban legkorábban január 7-én nyithatják meg az iskolákat, éttermeket és bíróságokat, gyakorlatilag meghosszabbítva ezzel a koronavírus járványa miatt novemberben elrendelt karanténintézkedések többségét - közölte hétfőn Sztéliosz Pecasz görög kormányszóvivő.

A karantént eddig kétszer hosszabbították meg, legutóbb december 14-ig.

Pecasz hangsúlyozta, hogy a görög egészségügyi ellátórendszerre még mindig hatalmas nyomás nehezedik és a korlátozásokat -  amelyek éjszakai kijárási tilalmat és régiók közötti utazási tilalmat is magukban foglalnak -  ezért nem szabad feloldani a jövő hónap előtt.

A kormányszóvivő közölte, hogy a sípályák és az edzőtermek is zárva lesznek a karácsonyi ünnepek alatt.

A kifejezetten  karácsonyi cikkeket árusító üzletek hétfőn újra nyithattak, de csak néhány napra. Pecasz szerint a kormány a hét végéig újabb intézkedéseket készül elfogadni a járvány terjedésének megfékezésére, ezek a többi között a templomok, továbbá a kiskereskedelmi hálózatok nyitva tartását érintik.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök a közszolgálati televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy januárban indulhat meg az oltási kampány, amint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezi a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyagának használatát. Micotákisz közölte: várakozásai szerint az EMA december 30-án dönthet a vakcina jóváhagyásáról.

Görögországban eddig 116 721 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 3092-en elhunytak a kórban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek