Aktuális

Koronavírus hírek: a nap legfontosabb tudnivalói egy helyen - december 16.

Bors

Létrehozva: 2020.12.16.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Megint megugrott az új fertőzöttek és a halottak száma is Magyarországon

2804 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 288 567 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 144 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7381 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 83 940 fő, az aktív fertőzöttek száma 197 246 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7639 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 574-en vannak lélegeztetőgépen.

Londonban és környékén a legmagasabb készenléti szint lépett életbe a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány megfékezésére kidolgozott, háromfokozatú angliai készenléti rendszer legmagasabb szintje lépett életbe szerdán Londonban és néhány környező megyében, miután az utóbbi időszakban jelentősen megugrott az új fertőződések száma ezekben a térségekben.

Az intézkedés alapján az érintett térségekben szerdától nem nyithatnak ki a múzeumok, a turistalátványosságok, a zárt terű szórakozóhelyek, be kell zárniuk a szállodáknak és egyéb szálláshelyeknek, valamint az összes vendéglátóhelynek, bár az utóbbiak elvitelre és házhozszállításra felvehetnek ételrendelést.

Százmillió dózist vásárol a Pfizer/BioNTech vakcinájából egy kínai gyógyszercég

A Fosun sanghaji székhelyű gyógyszercég szerdán bejelentette, hogy százmillió dózis koronavírus elleni vakcina behozataláról kötött megállapodást a német BioNTech gyógyszergyártóval, amely az amerikai Pfizerrel közösen fejlesztette ki oltóanyagát.

A Fosun a hongkongi értéktőzsdére szerdán eljuttatott közleményében arról számolt be, hogy a BioNTechkel kedden megkötött megállapodás értelmében a Pfizer/BioNTech vakcina kizárólagos fejlesztője és értékesítője lehet Kína szárazföldi részén, amennyiben erre a kínai hatóságok engedélyét is megkapja.

Kocsis: együtt újra sikerülni fog, le fogjuk győzni a második hullámot is

Együtt újra sikerülni fog, Magyarország le fogja győzni a koronavírus-járvány második hullámát is - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője szerdán, a parlamenti ülésszak végén tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Magyar találmány: antibakteriális kesztyűt fejlesztett tudósokkal a Pécsi Kesztyű

Mint sajnos mindannyian tudjuk, hatalmas kockázatot jelentenek a lokális és világméretű fertőzéses megbetegedések, mint a koronavírus. Ezek gyors terjedésének legfőbb oka a személyes kontaktus mellett a kórokozóktól hemzsegő felületek érintése, ugyanis a legtöbb kórokozó hosszú ideig képes a különböző felületeken fertőzőképes maradni. 

Ekkora összegre büntetik azt, aki szilveszterkor tűzijátékozik

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként, a szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatásáért és a csoportosulások elkerüléséért a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szerdán az MTI-vel.

Egésznapos kijárási tilalmat vezetnek be a szomszédban

Szlovákiában szombattól egésznapos kijárási tilalom lesz érvényben a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Marek Krajcí egészségügyi miniszter a pozsonyi kormány szerdai ülése után.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek