Aktuális

Meghalt 165 beteg, 3470-nel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

MTI

Létrehozva: 2020.12.14.

<span id="ctl05_lbLead" style="font-weight:bold;">Meghalt 165, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 3470 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.</span>

Forrás: MTI

A kormányzati portálon azt írták: 283 870-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 7130-ra emelkedett, a gyógyultak száma 82 546.

Az aktív fertőzöttek száma 194 194. Az aktív fertőzöttek 19 százaléka, az elhunytak 21 százaléka, a gyógyultak 23 százaléka budapesti.

Kórházban 7667 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 605-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 43 966-an vannak, a mintavételek száma 2 320 419-re emelkedett.

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben.

Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva, leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek. A 10 ezernél több lakosú települések egyes, a polgármester által kijelölt közterületein a maszkviselés kötelező. Sporttevékenység közben, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget, a szállodák turistákat nem fogadhatnak. Minden rendezvény - köztük a kulturális események, karácsonyi vásárok - megtartása tilos. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények, különösen a fitnesztermek, fedett uszodák, múzeumok, könyvtárak, mozik, állatkertek és korcsolyapályák használata tilos.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek