Aktuális

Orbán Viktor átfogó interjút adott az álmokról és az észszerűségen túli dimenziókról

Címkék
közélet

Bors

Létrehozva: 2020.12.31.

A Nemzeti Sport év végi exkluzív interjút készített Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével a nemzeti önbecsülésről, a magyar labdarúgásról, a sport tíz éve meghirdetett újjáépítéséről és az álmokról, az észszerűségen túli dimenziókról.

Forrás: Miniszterelnöki sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Nemzeti Sport a Karmelita kolostor könyvtárában készített egy átfogó interjút Orbán Viktorral, aki arra a kérdésre, hogy megkapta-e már a Covid elleni védőoltást, azt válaszolta:

Még nem. Kivárom, amíg rám kerül a sor. Legelőször a kórházak intenzív osztályain dolgozókat kell megvédeni.Azt is elárulta, 2021-ben szerinte mindenáron meg kellene-e rendezni a labdarúgó Európa-bajnokságot és az olimpiát?

– Mindenáron nem, mert olyan súlyos egészségügyi fenyegetés árnyékában élünk, amely egyszerűen elragadja közülünk a barátainkat, a rokonainkat, az ismerőseinket. Az ő életüket, egészségüket semmilyen sportrendezvény sem pótolja, és nem is teheti kockára. Ezért a biztonságot minden más elé kell helyeznünk. Ez most korlátokat állít a sportnak. Viszont a vakcina már létezik, és a védtelenség, a kiszolgáltatottság korszaka abban a pillanatban véget ér, amikor elegendő mennyiség lesz belőle. S ez most már csak néhány hét.

A magyar és a nemzetközi sport az idei bevételkiesések miatt védőoltás mellett tőkeinjekcióra is vár, miközben a hazai ellenzék minden egyes, e célra fordítandó forint miatt tiltakozik – vetette fel a Nemzeti Sport munkatársa.

A baloldal mindent ellenez, így a sportot is, de náluk ez inkább a napi gyakorlat része. Nézzük a lényeget! A teljesítményt meg kell fizetni, de szerintem a pénz bizonyos határ fölött a sport ellenségévé válhat. Több sportág már át is lépte ezt a határt. A pénz kétféleképpen is megronthatja a sportot. Egyrészt úgy, ha fontosabbá válik, mint maga a küzdelem, ha az edzők, az ügynökök, a klubvezetők a sportolóban nem a fantasztikus tehetséget látják, hanem a pénzszerzés lehetőségét. Másrészt pedig azzal, ha nem a képesség, hanem a pénz dönti el, melyik sportoló vagy csapat jut föl a csúcsra, s így a szegények és a gazdagok, a kicsik és a nagyok közti szakadék áthidalhatatlanná válik. A focivilág ma egyre inkább ilyen. Úgyhogy egyáltalán nem bánom, ha a sportvilág visszaereszkedik az eredeti küldetéséhez.

Vissza a csúcsra. Év végi interjú a Nemzeti Sportban.https://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/orban-viktor-a-nemzeti-onbecsules-es-a-sport-osszetartozik-2802597

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. december 30., szerda

A miniszterelnök azt is elárulta, ő hogyan áll a sportolással: 

– Ez az év engem is megviselt, ahogyan mindenkit. Az ország most már túl van a nehezén, a 2020-as éven, lassan én is a visszatérés gondolatával foglalkozom. Január végén lábtenisz, aztán öregfiúk. Az akadémián az edzők hetente játszanak egymás között. Húsvétkor már szeretnék beállni közéjük.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek