Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – január 20.

Bors

Létrehozva: 2021.01.20.

A LEGFONTOSABB HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KORONAVÍRUS-HÍREK

Ausztriában fél évvel meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt folyósított gazdasági válságtámogatásokat - jelentette be Werner Kogler alkancellár szerdán Gernot Blümel pénzügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

***

Izraelben a kormány tíz nappal meghosszabbította a szigorú zárlatot a koronavírus-járvány mérséklése érdekében - jelentette a helyi média szerdán.

***

A Bajnokok Ligájában, valamint a hazai sorozatokban is címvédő FTC-Telekom férfi vízilabdacsapatának

öt tagja megfertőződött a koronavírussal.

***

India szerdán megkezdte az általa gyártott, koronavírus elleni védőoltások külföldre exportálását, az első szállítmányt a szomszédos Bhutánba küldték - tudatta az újdelhi külügyminisztérium.

***

Továbbra is előnyt élveznek az egészségügyi dolgozók a koronavírus elleni védőoltás beadási rendjében - mondta az országos tisztifőorvos a pandémia elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

***

Csaknem kétezer ember oltására elegendő koronavírus elleni vakcinát kap szerdán a Honvédkórház - mondta az intézmény oltóközpontjának vezetője a közmédiának nyilatkozva.

***

976 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 354 252 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 95 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 615 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 233 232 fő, az aktív fertőzöttek száma 109 405 főre csökkent. 4 218 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 294-en vannak lélegeztetőgépen.

***

A világban 96 144 818-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 056 300-ra a halálos áldozatok és 52 997 061-re a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint.

A FERTŐZÉS 191 ORSZÁGBAN ÉS RÉGIÓBAN VAN JELEN.

***

Az észak-koreai vezetés fokozza a koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedéseit, és szigorítja a határ ellenőrzését is, hogy távol tartsa az új koronavírust az országtól - jelentette az állami média szerdán, nem sokkal a Koreai Munkapárt nyolcadik kongresszusa után.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Az okosórákat sokan, sokféleképpen használják, ám most úgy tűnik, még a koronavírus felismerésében is segítség lehet. Több kutatás szerint az okosórák akár már a tünetek jelentkezése előtt is jelezhetik a fertőzést.

***

Karikó Katalint jelölte Szeged város idei díszpolgárának Botka László (Összefogás Szegedért) polgármester, a kutatónő elfogadta a felkérést és személyesen veszi át az elismerést a város napján, május 21-én.

***

Aggasztó eredményekkel zárult egy brit tanulmány: a koronavírussal kórházban kezelt betegek közel egyharmada 140 napon belül újra kórházba került.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek