Aktuális

Bekeményít az időjárás! Ma már hózápor is lesz

Bors

Létrehozva: 2021.01.06.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, átmenetileg hosszabb időre is elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, számolt be róla a Meteorológiai Szolgálat. A csapadékzóna északkelet felé halad tovább, a legtöbb helyen eső várható, míg északon, és az Északi-középhegységben helyenként havas eső, hó is lehet. Délutántól záporok, legnagyobb eséllyel északon hózáporok is előfordulhatnak, néhol akár az ég is megdörrenhet. A délies szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 8 fok között valószínű.

Figyelmeztető előrejelzés

Kedden késő este délnyugat felől újabb csapadék érkezik, amelyből szerda reggelig az Alpokalja, Őrség alacsonyabban fekvő területein legfeljebb vékony (lepel - 1, 2 cm), olvadozó hóréteg alakulhat ki, azonban elsősorban a Kőszegi- és Soproni-hegység, esetleg a Bakony magasabb csúcsain ennél több, akár 5-7 cm hó is hullhat. Másutt szerdán napközben inkább az eső lesz a jellemző csapadékforma, keletebbre jellemzően ~600-700 m felett válthat át az eső havas esőbe, hóba (magasabb csúcsokon néhány cm hó eshet).

Szerda estétől az északnyugati, északi tájakon elszórtan kialakulhatnak hózáporok, melyből (akár síkvidéken is) lepel - 1, 2 cm-es vékony hóréteg kialakulhat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek