Aktuális

Helyszíni fotók: ezzel a kalapáccsal ölte meg saját nagyiját a somogyi férfi, miután kikapcsolták nála a netet

Bors

Létrehozva: 2021.01.06.

A Somogy Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Törvényszékhez azzal a 34 éves, előzetes kényszergyógykezelés alatt álló férfival szemben, aki késsel és kalapáccsal oltotta ki 90 éves nagyanyja életét.

Az Ügyészség beszámolója szerint a férfi elmezavarban szenved, korábban már kezelték emiatt, azonban betegségbelátása nem alakult ki, ellenőrzésekre nem járt, és a gyógyszerei szedését is abbahagyta.

A férfinak munkája és zárkózottsága miatt kapcsolata sem volt, édesanyjával lakott egy házban, ráadásul közműtartozásuk halmozódott fel, sőt a férfinek fontos internetszolgálatást sem tudták fizetni.

Ezért 2020 márciusában eddei otthonában kereste fel a nagyanyját, hogy pénzt kérjen tőle, de késeket és kalapácsokat is vitt magával arra az esetre, ha erőszakot kellene alkalmaznia.

Miután a sértett nem volt hajlandó pénzt adni, vitatkozni kezdtek, a férfi a földre lökte a gyenge idős asszonyt, és többször, nagy erővel, késsel nyak-, illetőleg hastájékon szúrta, aztán kalapáccsal fejbe is ütötte.

A férfi, miután nagyanyja meghalt, nem kezdett értékek után kutatni – bár tudta, hogy hol van a félretett pénz –, hanem felhívta a testvérét és elmondta neki, mit tett, majd bevárta a helyszínre érkező kaposvári rendőröket.

A főügyészség vádiratában a vádlott felmentését és kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta, mivel elmeműködésének kóros állapota miatt nem büntethető, és tartani kell attól, hogy hasonló cselekményt fog elkövetni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek