Aktuális

Megszületett a döntés: Február 1-ig maradnak a korlátozó intézkedések

Bors

Létrehozva: 2021.01.08.

A miniszterelnök a rádióban beszélt a legújabb fejleményekről.

Február 1-ig mindenképpen maradnak a fennálló szabályok 

– ezt Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozta a Kossuth Rádiónak adott interjújában. A döntést péntek hajnalban az operatív törzs hozta meg.

„A középiskolákban is marad az online oktatás és az éjszakai kijárási tilalom is. Más a mi válságkezelésünk, mint a nyugat-európaié, ahol gyakran változnak a szabályok, Magyarországon ezzel szemben kiszámítható rendszer van” 

– mondta a miniszterelnök.

Orbán elmondta, 80 ezer vakcina érkezett eddig Magyarországra, ami szerinte kevés, ezért döntöttek a hosszabbítás mellett. A miniszterelnök kiemelte, ő is beoltatja magát, amint sorra kerül az oltási tervben.

Azokat kell elsőként beoltani, akiket elvihet a vírus, az oltási terv is ennek megfelelő 

– mondta Orbán Viktor. Ezért első helyre a leginkább veszélyeztetetteket kell helyezi. Vigyázni kell, nem tudunk még mindenkit beoltani, akiknek a vírus elveheti az életét, ezért tartsuk be a szabályokat – kérte a miniszterelnök, aki kiemelte az egészségügyben dolgozók rendkívüli munkáját. Szerinte büszkék lehetünk az ápolókra és az orvosokra, akik rengeteg ember életét mentették meg, és sokakat meggyógyítottak. Ugyanígy kiemelte, hogy az iskolák hatékonyan, gyorsan álltak át a digitális oktatásra. A tanárok is kiválóan teljesítenek.

„Karnyújtásnyira van a győzelem, aminek a neve: vakcina” 

– mondta Orbán.

A kormányfő a legfrissebb adatokról elmondta: kórházban 5297 embert kezelnek, lélegeztetőgépen 372 ember van, 2907 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában, 115-en haltak meg – ismertette a mai adatokat a miniszterelnök.

Elmondta, minden ország máshogy kezeli a halottak statisztikáját, ezért nehéz összehasonlítani a számokat. Úgy látja, hogy a 2020 és a 2019-es évek halálozási adatainak különbsége adja a koronavírus miatt meghaltak számát. Ezek alapján Magyarország jobban teljesített, mint Belgium, Spanyolország, Hollandia, Svédország.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek