Aktuális

Tragikus vég – saját édesanyja sem búcsúzhatott el a húszéves leukémiás fiútól a koronavírus miatt

Bors

Létrehozva: 2021.01.05.

Szinte teljesen egyedül kellett szembenéznie a halállal annak a fiatalnak, aki mellett csak nővére lehetett ott az utolsó óráiban.

Áprilisban harmadszor diagnosztizálták a leukémiát egy húszéves srácnál. Kétszer már sikerült megküzdenie a betegséggel, így családja most is abban reménykedett, hogy legyőzi a gyilkos kórt – sajnos azonban most minden másképp alakult.

Ráadásul a szigorú karanténszabályok miatt még a családja sem lehetett ott a brit fiú mellett az utolsó óráiban.

Cameron Patel nem sokkal a 21. születésnapja előtt hunyt el. A fiatal brit férfi áprilisban – a koronavírus-járvány első hulláma alatt – kapta meg rákdiagnózisát, hamarosan pedig be is feküdt egy kórházba, hogy elkezdjék a kezelését. Noha az első két alkalommal a csontvelőátültetés sikeres volt, most lesúlytó hírt közöltek az orvosok: ezúttal már nem tudják megmenteni az életét. Hét héttel később Cameron szervezete feladta a küzdelmet.

Posted by Charis Patel on Tuesday, May 26, 2020

A fiú mellett csak 24 éves nővére, Charis lehetett ott, hogy fogja a kezét, reményt nyújtson neki, támogassa utolsó óráiban – a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorítások értelmében ugyanis egyetlen családtag látogathatta Cameront – és még nem is válthattak a rokonok időközben.

Az a hét hét szörnyű volt. Azt hittem, cserélhetünk majd anyuval valamikor, de ezt a karantén miatt nem tehettük meg. Nagyon nehéz volt elzárva lenni és felvállalni ezt a szerepet – valami olyat csinálni, amit normális esetben nem kéne átélnie egy nővérnek. Korábban is nehéz volt, de ez egy teljesen más helyzet – magyarázta Charis, aki jelenleg azért kampányol, hogy minél többen csatlakozzanak donorprogramokhoz, megmentve az öccséhez hasonló betegek életét – írja a brit Mirror.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek