Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – február 10.

Bors

Létrehozva: 2021.02.10.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Az elmúlt héten országszerte több mint 10 ezer embert oltottak be koronavírus elleni vakcinával a háziorvosi rendelőkben, az oltási kampány ezen a héten is folytatódik a körükben - mondta az Országos Háziorvosi Kollégium vezetője szerdán a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

***

Óriási az érdeklődés: Szerbiában hódít a kínai vakcina

Januárban több százezren soron kívül megkaphatták a Sinopharm oltást Szerbiában. A már beoltottak azt mondják, semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak az oltóanyagtól.

***

1 279 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 380 013 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 98 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 347 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 285 022 fő, az aktív fertőzöttek száma 81 644 főre csökkent. 3747 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 296-an vannak lélegeztetőgépen.

***

A világon 106 902 907 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 340 407, a gyógyultaké 59 754 934 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint.

***

Elhunyt az Egyesült Államokban egy halálraítélt, miután kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal - adta hírül az elítélt ügyvédje kedden.

A 66 ÉVES FÉRFI AZÉRT KERÜLT A HALÁLSORRA, MERT 27 ÉVVEL EZELŐTT MEGERŐSZAKOLT, MAJD MEGGYILKOLT EGY 77 ÉVES ASSZONYT.

***

A ghánai parlament három hétre felfüggeszti üléseit, mert a törvényhozásban dolgozók közül csaknem minden harmadik koronavírusos: az 500 alkalmazott közül eddig 151-ről bizonyosodott be, hogy megfertőződött - adta hírül Kingsford Bagbin, a parlament elnöke kedden.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

A 150 lelket számláló Tolna megyei faluban a kórokozó még nem ütötte fel a fejét, a helyiek közül senki nem kapta el a világszerte rettegett fertőzést. A Bors helyszíni riportjából kiderül, mi lehet az apró település titka.

***

Egy újszülött is elkapta a koronavírus brit mutációját. A csecsemő a szüleitől kapta el a vírus jóval fertőzőbb változatát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek