Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – február 19.

Bors

Létrehozva: 2021.02.19.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Ismét fordulóponthoz érkezhetett az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványa Németországban, és a fertőzőképesebb vírusváltozatok szétterjedése miatt még nehezebbé válhat a védekezés - mondta a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) vezetője pénteken Berlinben.

***

367 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási és a közterületi magatartási szabályok megsértése miatt csütörtökön - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón pénteken.

***

Oroszország 300 millió dózis Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát ajánlott fel az Afrikai Uniónak (AU) - jelentette be a szervezet oltóanyag beszerzésért felelős irodája pénteken.

***

Bőven 90 százalék felett van az egészségügyi dolgozók átoltottsága a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban, így a koronavírus miatt hiányzások száma drasztikusan csökkent, sőt szinte nulla bizonyos osztályokon - nyilatkozta Wikonkál Norbert Miklós, az intézmény főigazgatója pénteken a közmédiának.

***

A Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában Orbán Viktor miniszterelnök ismertette: péntekre 3093 új fertőzöttet regisztráltak, 110 beteg meghalt.

Kórházban 4024 beteget kezelnek, 352 fő lélegeztetőgépen van.

A kormányfő továbbá elmondta: 391 821 ember van Magyarországon, akit már legalább egyszer beoltottak, hamarosan 441 ezer lesz, a következő etapban hirtelen ugrunk egyet, egy hét alatt beoltunk 650 ezer embert, így márciusra 1,225 millió beoltott lesz.

***

A világon 110 306 280 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 441 610, a gyógyultaké 62 112 930 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint.

***

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a világ hét vezető ipari hatalmának (G7) támogatnia kell azokat az erőfeszítéseket, amelyek célja, hogy akár száz nap alatt új oltóanyagokat lehessen kidolgozni a jövőben felbukkanó fertőző betegségek ellen.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Nagy Ferót megviseli a koronavírus-járvány miatt korlátozott élet, de tudja, hogy nem szabad fejetlenül jönni-menni, mert az könnyen újra beindíthatja a járványt.

***

Megkapta az első koronavírus elleni vakcinát Pásztor Erzsi. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő már nagyon várta, hogy megkaphassa a vakcinát, amire az első között regisztrált postai úton.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek