Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – február 5.

Bors

Létrehozva: 2021.02.05.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Meghalt 98, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1576 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

***

Fontos szakaszhoz érkezett Magyarországon az oltási kampány. A kórházi dolgozók és az idősotthonok lakói után tegnap elkezdték beadni a szérumot azoknak az idős, 89 év feletti nyugdíjasoknak is, akik regisztráltak a koronavírus elleni vakcinára.

***

Vajon két különféle vakcinából is be lehet adni a koronavírus elleni oltás első és második dózisát? Ezt próbálják most kideríteni az Oxfordi Egyetem szakemberei, akik szerint ezzel a módszerrel kiküszöbölhetőek az oltóanyagok szállításában előforduló fennakadások. Nem tartják kizártnak, hogy az új megközelítés akár jobb védelmet nyújthat, mint ugyanazon oltóanyag beadása két dózisban.

***

A világon 104 869 210 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 284 221, a gyógyultaké 58 306 378 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint.

***

Franciaországban az egészségügyi helyzet jelenleg nem indokol egy harmadik általános karantént - jelentette ki csütörtökön Jean Castex miniszterelnök a koronavírus-járványról tartott heti sajtótájékoztatóján.

***

Februártól ismét fogad menekülteket Új-Zéland, csaknem egy évvel azután, hogy lezárták előttük az ország határait a koronavírus-járványra tekintettel - jelentették be a helyi hatóságok pénteken.

***

Forma-1-esek nem igénylik a soron kívüli oltást a koronavírus ellen - jelentette ki Stefano Domenicali, a világbajnoki sorozat új vezérigazgatója. Hangsúlyozta: az egészségügyi dolgozóknak és a társadalom legkiszolgáltatottabb tagjainak elsőbbséget kell élvezniük, nem akarnak soron kívüliséget, pedig fennállásuk leghosszabb, 23 futamos vb-jére készülnek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek