Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – február 8.

Bors

Létrehozva: 2021.02.08.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Folytatódik a héten a regisztrált legidősebbek oltása, és megkezdődik a hatvan év alatti regisztrált krónikus betegek oltása - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

***

A szöuli hatóságok hétfőtől tesztelik a Covid-19 tüneteit mutató, házi kedvencként tartott macskákat és kutyákat - jelentette be a dél-koreai főváros önkormányzatának egyik járványügyi munkatársa.

***

Oroszországban október vége óta először csökkent 16 ezer alá az újonnan diagnosztizált új koronavírusos fertőzöttek száma.

***

Csaknem két hónapja először nem találtak új koronavírus-fertőzéses esetet Kína szárazföldi részén vasárnap - jelentette hétfőn a kínai nemzeti egészségügyi bizottság.

Szerbiában eddig 104 orvos halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe - jelentette a Nova S televízió hétfőn hivatalos adatokra hivatkozva. A nyugat-balkáni országban már több mint félmillió embert oltottak be, elsőként az egészségügyi dolgozókat, akik a leginkább ki vannak téve a fertőzés veszélyének.

***

1 160 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 377 655 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 155 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 281 839 fő, az aktív fertőzöttek száma 82 661 főre csökkent. 3717 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 295-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 289 042 fő kapott oltást, közülük 107 592 fő már a második oltását is megkapta.

***

A világon 106 137 857 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 316 772, a gyógyultaké 59 155 709 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Az Egyesült Államok kormányzata élni kíván a National Football League, az NFL - a legnagyobb amerikaifutball-szövetség - ajánlatával, és a szervezet összes stadionját tömeges oltási helyként fogja használni - számolt be róla az AP amerikai hírügynökség Joe Biden amerikai elnök közlésére hivatkozva vasárnap éjjel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek