Aktuális

A vakcina az egyetlen eszköz a harmadik hullám ellen

Bors

Létrehozva: 2021.02.19.

Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjújában többször is arra kért mindenkit, hogy jelentkezzenek oltásra, máskülönben nem szabadulhatunk meg a vírustól.

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

„Jelenleg Magyarországon van a legtöbb vakcina az EU-ban: májusra három és fél millióval több embert fogunk beoltani, mint a többi uniós ország”

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban.

Nagyon nehéz pillanatban vagyunk: egyszerre oltunk, szabadulnánk, és itt a harmadik hullám – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. A miniszterelnök közölte: péntekre 3093 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 110 beteg. Kórházban 4024 beteget kezelnek, 352 fő lélegeztetőgépen van.

„Meredeken emelkedik a tendencia, és egy nagyon veszélyes pillanatba kerültünk.”

Úgy fogalmazott, egyszerre van már vakcina, megkezdődött a konzutláció az újranyitásról, ha gyorsabb az oltás, ha többen jelentkeznek, akkor életeket nyerünk, ha a harmadik hullám lesz az erősebb akkor életeket vesztünk.

391 821 ember van Magyarországon, akit már legalább egyszer beoltottak, hamarosan 441 ezer lesz, a következő etapban hirtelen ugrunk egyet, egy hét alatt beoltunk 650 ezer embert, így márciusra 1,225 millió beoltott lesz – ismertette a miniszterelnök.

„Április elejére már 2,5 millióan lesznek beoltva, így húsvétig minden regisztrált megkapja az oltást, májusig pedig már 3,5 millióval többen lesznek beoltva Magyarországon, mint az EU hasonló méretű országaiban”

- emelte ki.

Orbán Viktor: Mindenki gondolja meg a döntését

Nálunk van a legtöbb vakcina az EU-ban. Orbán Viktor mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon, fogadja el a vakcinát, és oltassa be magát. Hangsúlyozta, ha valakit behívnak oltani és nem fogadja el a vakcinát, nem esik el az oltástól, de majd akkor tudják visszahívni, ha lesz olyan oltóanyag, amelyet szeretne.

Mindenki jól gondolja meg a döntését, mert felfut a harmadik hullám, emelkednek a számok, nehogy valaki elkapja a vírust, miután elutasítja a neki nem megfelelő vakcinát.

Az újraindításról szóló konzultációról is beszélt a miniszterelnök. „A konzultáció lényege, hogy mi hozzuk meg a döntéseket. A felelősséget a döntésekért a kormány vállalja. De az a jó döntés, amiben sokakat be lehet vonni. Mindenkinek jó, ha jó döntések születnek az emberek érdekében” – fogalmazott Orbán Viktor, aki szintén kitölti a konzultációt.

„EGY NAP ALATT 120 EZREN TÖLTÖTTÉK KI A KÉRDÉSSORT. ŐKET DEGRADÁLJA A BALOLDAL, AMIKOR A NEMZETI KONZULTÁCIÓT BÍRÁLJA”

- mondta a kormányfő.

(Ripost)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek