Aktuális

Ez alapján választanak a háziorvosok a regisztráltak között

Bors

Létrehozva: 2021.02.02.

A tömeges oltás az ország 1080 háziorvosi rendelőjében és a megyei oltópontokon veszi kezdetét csütörtökön. A Metropol egy háziorvossal beszélgetett.

Forrás: Facebook

Csütörtökön megkezdődik a tömeges oltás Magyarországon, egyelőre a 82 évnél idősebb emberek kaphatják csak meg a koronavírus elleni oltást. A Metropol dr. Juhász Éva segítségével járt utána annak, hogyan szelektálnak a jelentkezők közül. Választ kaptunk továbbá arra is, hogyan zajlik majd az oltások beadása a háziorvosi rendelőkben és körülbelül mennyi időt vesz igénybe venni egy-egy vakcina beadása.

Az oltás folyamata

A háziorvosok tisztában vannak a pácienseik egészségügyi állapotával, továbbá a telefonbeszélgetés során tisztázzák az aktuális állapotukat, ezután a rendelőben már csak egy fizikai vizsgálat előzi meg az
injekciót.

Az oltást megelőzően vérnyomást és testhőmérsékletet mérünk, valamint pulzoximéterezünk. Én még torok ellenőrzést is végzek a pácienseimnél.

Ilyen alapvető fizikai vizsgálatokra számíthat, aki megérkezik hozzánk - mondta el dr. Juhász Éva.

Egy relatíve magas időtartamot, félórás sávot biztosítanak minden egyes oltás beadására a rendelőben. A hozzátartozók elkísérhetik a rendelőhöz idős rokonukat, de onnan a dolgozók kísérik be az oltandót. A váróban nem tartózkodhat senki, csak az előtérben. Így elkerülhető, hogy találkozzanak egymással az idős emberek.

Ha kíváncsi vagy, hogy pontosan hogyan érkezik meg a vakcina a rendelőkbe és hogyan veszik fel a kapcsolatot az orvosok az oltásra várókkal, keresd lapunkat terjesztőinknél vagy látogass el a metropol.hu oldalára szerdán.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek