Aktuális

Ezt nagyon nem akartuk tudni: akár üszkösödést is okozhat a koronavírus

Bors

Létrehozva: 2021.02.14.

Már a koronavírus annyiféle szövődménye kiderült, hogy ember legyen a talpán, aki mindet felsorolja. Ez a mostani azonban meglehetősen ijesztő, így bizonyára mindenkiben mély nyomot hagy.

3 elhalt ujját is le kellett levágni egy olasz hölgynek. Kiderült, ez is lehet a koronavírus-fertőzés szövődménye – írta meg a Tények. A probléma oka a véralvadásban keresendő. Az orvosok beszámolói alapján ugyanis

egyre több koronavírus-fertőzött küzd véralvadási problémákkal, miután kigyógyul a fertőzésből.

Az említett 86 éves hölgy COVID-19 tesztje hónapokkal az amputáció előtt lett pozitív, de nem voltak különösebb tünetei. Négy héttel később azonban váratlanul az ujjai üszkösödni kezdtek a jobb kezén. Miután a nő felkereste az orvosát és az megvizsgálta, kiderült, hogy korlátozott a vérellátás a kezeiben lévő véredényekben. Az amputációt követően a sebészek több vérrögöt is találtak az ujjakban. Az idős nő esete nem egyedülálló. Tavaly júliusban egy szintén koronavírusos walesi férfi veszítette el négy ujját, miután 61 napot töltött lélegztetőgépen.

A koronavírus által okozott összetett betegség nem csak a légzőszerveket károsítja, hanem komoly érrendszeri problémákért is felelős a brit egészségügyi kutatásokkal foglalkozó professzor, Graham Cooke szerint.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek