Aktuális

Orbán Viktor: Magyarország erősebb lesz a járvány után, mint előtte volt

Bors

Létrehozva: 2021.02.15.

Kétnapos üléssel kezdődött az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. A nyitóülésen napirend előtt beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök.

11:37 Véget ért Orbán Viktor felszólalása, a frakcióvezetők következnek

Orbán Viktor felszólalása véget ért, a parlamenti frakcióvezetők felszólalása következik.

11:35 Orbán Viktor: Magyarország erősebb lesz a járvány után, mint előtte volt

A 25 éven aluliak adómentességéről azt mondta, hogy ilyenre nem volt még példa. A fiataloknak munka mellé jár az adómentesség, és a különféle családtámogatási lehetőségek – mondta Orbán Viktor. A következő hónapokban három nagy ügyön dolgoznak: végigviszik a tömeges oltási akciót, fokozatosan kivezetik a korlátozásokat az emberek véleménye alapján, és végrehajtják a gazdaság újraindítási akciótervet.

Magyarország erősebb lesz a járvány után, mint előtte volt

- mondta Orbán Viktor.

11:33 Több csatát nyertünk

Orbán Viktor elmondta, hogy erős ország Magyarország, mert Brüsszelben több csatát nyert, és megbecsülik azokat, akik egy életet ledolgoztak és jobbá tették családjuk és az ország életét.

11:32 Hét fontos pont a gazdaság újraindítása mellett

Hét lépésből áll az újraindítás:

5 százalék a lakásépítés áfája,

bértámogatás a vállalkozásoknak,

visszaépítik a 13. havi nyugdíjat,

orvosi bérek jelentős emelése,

jövedelemadó mentesség a 25 éven aluliaknak,

10 millió kamatmentes kölcsön a vállalkozásoknak,

lakásfelújítási támogatás.

A következő időszak legnagyobb nyertese a felsőoktatás lesz – mondta a kormányfő. 2010 előtt a nyugdíjasokkal fizetették meg a válság árát.

11:29 Orbán Viktor: A válságkezelés sikeres volt

A válságkezelés sikeres volt, mert 2020 decemberében ugyanannyian dolgoztak, mint a járvány előtt. A foglalkoztatottak száma elérte a 4,5 milliót – tette hozzá. A munkanélküliséget tekintve a hazai adat a harmadik legjobb. A korlátozások enyhítése az oltások terjedésével kezdődik. Gazdaság újraindítási-akcióterv indul – tette hozzá.

COVID 2/97. Parlamenti évadnyitó // Beginning of the spring session

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. február 15., hétfő

11:28 A munkahelyek megvédése volt a legfontosabb feladat

Orbán Viktor elmondta, hogy a járvány előtt gyorsan nőtt a gazdaság, alacsony és csökkenő hiány mellett. 2020-ban a járvány nagyot ütött a magyar gazdaságon, de nem omlott össze. A válságkezelés lényege a munkahelyek megvédése volt, hitelmoratóriumot vezettek be. 3300 milliárd maradt az embereknél – tette hozzá. 1434 magyar vállalkozásnál indult beruházásvédelmi akcióterv. Garanciaprogramokat vezettek be, és sokat költöttek arra, hogy a Széchenyi-kártya program elérhető legyen.

A gazdaságba áramoltatott források több mint fele a kis-és középvállalkozásokhoz került.

11: 24 Hét kérdésben indul online nemzeti konzultáció

Nem a vakcina területén kell bizonygatni az amerikaiak és a brüsszeliek iránti elkötelezettséget, és nem szabadna ebből politikai kérdést csinálni – mondta Orbán Viktor. Csak olyan korlátozásokat van értelme bevezetni, amit a többség elfogad, és érvényt lehet szerezni annak – tette hozzá. Az oltási program elindulásával egy új szakaszba léptünk. A miniszterelnök elmondta, hogy újra konzultációt indítanak 7 kérdésben az újraindításról. A konzultáció online lesz.

11:22 Orbán: Magyarországnak minden oltóanyagra szüksége van

Nem engedhetjük meg, hogy amivel a vajdasági magyarokat oltják, azok ne lehessenek elérhetőek Magyarországon – mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy 2,5 millió ember oltására elegendő vakcinát vásárolnak a Sinopharmtól. Az európai vakcinaellátás bizonytalanságai mellett sikerült elérni, hogy május végéig 3,5 millió emberrel többet tudunk beoltani, mint egy hasonló méretű nyugati ország -mondta a kormányfő. Reális esélyünk van arra, hogy április elejére a 2 millió főt is meghaladja a beoltottak száma – tette hozzá. Magyarországnak minden oltóanyagra szüksége van, mert ez vezet vissza a normális élethez.

11:20 „Nem majd, hanem gyorsan kell minél több vakcinát szerezni”

Ismét emelkedő tendencia jöhet a járványban, ezért szükség van az eddigi szabályok szigorú, és következetes betartására, és a parlament felhatalmazására – mondta a kormányfő. Az egész polgári társadalmi életet újra akarjuk indítani, de ennek feltétele a vakcina, vakcina nélkül nem lehet megállítani a vírust -tette hozzá a kormányfő. Nem majd, hanem gyorsan kell minél több vakcinát szerezni.

11:18 Orbán Viktor: Következetes a védekezés

Orbán Viktor elmondta, hogy a járványügyi szakemberek tudásával nem egyenlő a politikusok tudása, de az utóbbiaké a felelősség. A védekezés irányítása kormányzati feladat, de a járványügyi szakemberek véleménye mindig megjelenik a döntésben. A kormányfő elmondta, hogy a védekezés idején működnie kell az országnak, és ezt a nyári nemzeti konzultáció idején határozták meg az emberek. Orbán elmondta, válságkezelésünk következetes, november óta nem változtattak az intézkedéseken, ezért is sikerült kordában tartani a járványt.

11:16 Minden a koronavírus elleni küzdelemről szólt

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde elején közölte, tájékoztatást ad az elmúlt két hónapról. Legutóbb a baloldal is felhatalmazást adott a kormányzati válságkezeléshez – tette hozzá. Az elmúlt két hónap is a koronavírus elleni küzdelemről szólt. November 11-én korlátozó intézkedéseket vezettek be – tudósít az Origo.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek