Ezekkel a könnyen és gyorsan elkészíthető fogásokkal garantáltan sikert arathat a párjánál. A desszertek most sütés nélkül készülnek, így akár már előző nap érdemes összeállítani, hogy már csak a gusztusos tálalással kelljen foglalkozni.
Forrás: mindmegette.hu
Tejfölös krumplileves kolbásszal
Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: *
Hozzávalók (4 személyre): 2 ek olaj * 1 fej vöröshagyma * 50 dkg burgonya * 30 dkg száraz, füstölt kolbász * 5 dkg petrezselyem * 5 dkg sárgarépa * 2 db babérlevél * só * frissen őrölt bors * 1,5 dl zsíros tejföl
Elkészítés: Az olajat felhevítjük egy fazékban, beleszórjuk a kockákra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a megtisztított kockára vágott krumplit. Fokhagymával, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel. Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.
Pulykabrassói zöldborsóval
Elkészítési idő: 50 perc. Nehézségi fok: **
Hozzávalók (4 személyre): 1 fej vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 1 paradicsom * 50 dkg pulykacomb * só * frissen őrölt bors * olaj * fűszerpaprika * 10 dkg zöldborsó * 1 tk sűrített paradicsom * 80 dkg burgonya
Elkészítés: Az aprított vöröshagymát és fokhagymát egy kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és kevés vízzel felöntve megpároljuk. Egy szaftos alapot kell kapnunk. Hozzáöntjük a falatnyi kockára vágott húst és az egészet összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük pirospaprikával, és hozzáadjuk a zöldborsót is. Felöntjük egy kevés vízzel és fedő alatt összepároljuk az egészet. A végén maradjon szaftos! Adjunk hozzá még sót és borsot, ha szükséges. A meghámozott burgonyát tetszőleges kockákra vágjuk, és forró olajban kisütjük. Összekeverjük a húsos raguval és már tálalhatjuk is.
Gesztenyeszív
Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: *
Hozzávalók (30 darab): 15 dkg darált keksz * 5 dkg porcukor * 10 dkg vaj * 2 csomag gesztenyemassza * 20 dkg tortabevonó * 1 ek vaj
Elkészítés: A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a lereszelt gesztenyemasszát is. Jól összedolgozzuk. Lisztes felületen fél centi vastagra nyújtjuk és szíveket szaggatunk belőle. Néhány percre hűtőbe tesszük. A tortabevonót felolvasztjuk a vajjal, majd a szívek egyik felét belemártjuk. Alaposan kihűtjük kb. 20 perc alatt.