Aktuális

Valentin-napra lepje meg a párját gesztenyeszív sütivel – hétvégi menü

Bors

Létrehozva: 2021.02.14.

Ezekkel a könnyen és gyorsan elkészíthető fogásokkal garantáltan sikert arathat a párjánál. A desszertek most sütés nélkül készülnek, így akár már előző nap érdemes összeállítani, hogy már csak a gusztusos tálalással kelljen foglalkozni.

Forrás: mindmegette.hu

Leves

Tejfölös krumplileves kolbásszal

Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: *

Hozzávalók (4 személyre): 2 ek olaj * 1 fej vöröshagyma * 50 dkg burgonya * 30 dkg száraz, füstölt kolbász * 5 dkg petrezselyem * 5 dkg sárgarépa * 2 db babérlevél * só * frissen őrölt bors * 1,5 dl zsíros tejföl

Elkészítés: Az olajat felhevítjük egy fazékban, beleszórjuk a kockákra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a megtisztított kockára vágott krumplit. Fokhagymával, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel. Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.

Főétel

Pulykabrassói zöldborsóval

Elkészítési idő: 50 perc. Nehézségi fok: **

Hozzávalók (4 személyre): 1 fej vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 1 paradicsom * 50 dkg pulykacomb * só * frissen őrölt bors * olaj * fűszerpaprika * 10 dkg zöldborsó * 1 tk sűrített paradicsom * 80 dkg burgonya

Elkészítés: Az aprított vöröshagymát és fokhagymát egy kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és kevés vízzel felöntve megpároljuk. Egy szaftos alapot kell kapnunk. Hozzáöntjük a falatnyi kockára vágott húst és az egészet összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük pirospaprikával, és hozzáadjuk a zöldborsót is. Felöntjük egy kevés vízzel és fedő alatt összepároljuk az egészet. A végén maradjon szaftos! Adjunk hozzá még sót és borsot, ha szükséges. A meghámozott burgonyát tetszőleges kockákra vágjuk, és forró olajban kisütjük. Összekeverjük a húsos raguval és már tálalhatjuk is.

Desszert

Gesztenyeszív

Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: *

Hozzávalók (30 darab): 15 dkg darált keksz * 5 dkg porcukor * 10 dkg vaj * 2 csomag gesztenyemassza * 20 dkg tortabevonó * 1 ek vaj

Elkészítés: A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a lereszelt gesztenyemasszát is. Jól összedolgozzuk. Lisztes felületen fél centi vastagra nyújtjuk és szíveket szaggatunk belőle. Néhány percre hűtőbe tesszük. A tortabevonót felolvasztjuk a vajjal, majd a szívek egyik felét belemártjuk. Alaposan kihűtjük kb. 20 perc alatt. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek