Aktuális

1,2 milliárdot csaltak ki magyar nyugdíjasoktól Angliából

Bors

Létrehozva: 2021.03.25.

Hatalmas összeget csalt ki egy magyar házaspár több társukkal együtt magyar nyugdíjasoktól. Az itthon jól ismert unokázós módszert vetették be Sheffieldben. 

Forrás: Reuters

A Sheffieldben élő H. Ernő és felesége Marina ellen vádat emeltek. Társaik, - a szintén egy párt alkotó,- N. Csaba és L. Mária ellen is megindították a vádeljárást a hatóságok. A vád szerint a két házaspár egy bűnszövetkezet tagjai voltak, a banda pedig közel 1,2 milliárd forintot csalt ki magyarországi nyugdíjasoktól. Most mindkét házaspár a kiadatásuk ellen küzd.

Autóbaleset volt a mese

A két házaspárt azzal vádolják, hogy úgynevezett „unokázós” módszerrel több mint kétszázhúsz, javarészt idős, hetven és kilencven év közötti magyarországi áldozatot kerestek meg azzal, hogy hozzátartozóik autóbalesetet szenvedtek és sürgősen pénzre van szükségük. Ezeket a telefonhívásokat Angliából kezdeményezték, közben pedig a banda itthon lévő tagjai az így megkeresett emberek lakása környékén várakoztak, hogy minél hamarabb el tudják kérni tőlük a pénzt még azelőtt, hogy az áldozat ellenőrizhetné a telefonban elhangzottakat.

Ékszerek és rengeteg pénz

A nyomozók szerint a két házaspár a bűnszervezeten belül vezető szerepet játszhatott, hisz ők indították a hívásokat az áldozatok felé és ők szervezték az ily módon kicsalt pénz és ékszerek, értéktárgyak begyűjtését is.

A bandára még tavaly csapott le a rendőrség. A magyar hatóságok H. Ernőt már négy különböző bűncselekmény elkövetése miatt körözték, de a férfi akkor Angliába menekült a felelősségre vonás elöl és ott építette ki a csalásra specializálódott szervezetét. 

Nem akarnak hazajönni

Az angol bíróság meghallgatta a gyanúsított házaspárt. A férfit különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett 32 rendbeli csalással, feleségét Marinát pedig 21 rendbeli csalással és pénzmosással vádolják.

A három gyermekes anya jelenleg óvadék ellenében szabadlábon, míg férje előzetes letartóztatásban van Angliában, ahol ma kezdődik meg a kiadatási tárgyalásuk. 

A két házaspár azért küzd, hogy a brit bíróság ne adja ki őket márciusban Magyarországnak. Ügyvédeik azzal érvelnek, hogy a magyarországi börtönkörülmények megsértenék a házaspár emberi jogait. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek