Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – március 10.

Bors

Létrehozva: 2021.03.10.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

A világon 117 556 326 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 610 135, a gyógyultaké 66 621 209 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint.

***

5653 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 480 860 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 179 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 325 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 340 844 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 123 691 főre emelkedett. 8348 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

„Elkerülhetetlen volt a korlátozó intézkedések szigorítása, mert gyorsan terjed a brit mutáns vírus, egyre többen kerülnek súlyos, életveszélyes állapotba, és a napi halálozási szám is emelkedett" - mondta az Origónak Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. Úgy gondolja, hogy a bevezetett szigorítások és a folyamatos oltás hatására májusra túl leszünk a nehezén.

***

Háromszor olyan gyorsan halad az oltás Magyarországon, mint az EU-ban. Minderről itt olvashat részletesen. Ehhez kapcsolódik: hétvégére elsők lehetünk az átoltottsági rangsorban.

***

Egy friss svéd kutatás kimutatta: alighanem az orosz Szputnyik V az egyik leghatásosabb koronavírus elleni vakcina. 

***

A kutatások szerint a magyarok többsége elutasítja az oltástagadókat. Az emberek nagy része szerint emberéletek múlhatnak az oltásellenes kijelentéseken. A Századvég Alapítvány felmérésének eredményei ide kattintva ismerheti meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek