Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – március 11.

Bors

Létrehozva: 2021.03.11.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 149 557 fő a beoltottak száma, ebből 327 428 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.

8312 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 489 172 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 172 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 497 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 344 267 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 128 408 főre emelkedett. 8329 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 911-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. 

***

A világon 118 006 153 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 619 676, a gyógyultaké 66 838 291 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.

***

Már nem csak kórházakban kaphatják a betegek a favipiravir nevű koronavírus elleni gyógyszert, hanem azoknak is kiadható, akik otthon gyógyulnak. Így igényelheti a készítményt.

***

A szolnoki születésű kutatóbiológusnak és biokémikusnak köszönheti a világ a Pfizer koronavírus elleni védőoltását. A Nobel-díj várományosaként emlegetett kutató úgy véli: sikereit nagy részben annak köszönheti, hogy jól választott férjet.

***

Hónapokig okoz még súlyos nehézségeket az új típusú koronavírus járványa elleni védekezés Németországban - jelentette ki Angela Merkel német kancellár.

HÁTRA VAN MÉG HÁROM-NÉGY "NEHÉZ HÓNAP" A JÁRVÁNYBÓL, DE UTÁNA, AZ OLTÁSI KAMPÁNY ELŐREHALADÁSA RÉVÉN ÉREZHETŐEN JAVUL MAJD A HELYZET

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Az előző héten beharangozott, és hétfőtől életbe lépő extra szigorítások miatt még inkább korlátozódtak a fiatalok bulizási lehetőségei. Ezért egyre többen rendeznek otthoni programot, kislétszámú, ám hangos házibulikat, amiktől sokszor már hétköznapokon is zengenek a belvárosi háztömbök. A lakók többsége azonban összeszorított foggal tűri a kicsapongást, és türelmesek a bezárt fiatalokkal az átmeneti időszakban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek