Kiváló vasárnapi eledel a hagymeleves. Könnyen elkészíthető, mégis mennyei! Nem kell étterembe mennie, ha élvezni szeretné a gazdag aromáit.
Forrás: Shutterstock
Mindössze fél óra szükséges ahhoz, hogy az asztalán gőzölögjön a friss hagymakrémleves. Mutatjuk a lépéseket!
1. 4-5 fej vöröshagymát megpucolunk, kettévágunk, majd vékonyabb karikákra szelünk.
2. Egy mély lábasban 3 evőkanál vajat felolvasztunk, majd rászórunk egy evőkanálnyi cukrot. Ha barnulni kezd, rádobjuk a felvágott hagymát, megsózzuk, és állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk. Ha a vaj nem elegendő, olajjal pótolhatjuk.
3. Hozzáadunk néhány gerezd fokhagymát, színes borssal, kevés kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítjük, majd felöntjük annyi alaplével, amennyi egy ujjnyi vastagon ellepi. Ha nincs alaplevünk, használhatunk erőleveskockát is. Most kell egy darab nagyon vékonyra szeletelt burgonyát hozzátenni.
4. Ha a krumpli megfőtt, ráöntünk egy kevés fehérbort, majd botmixerrel pürésítjük.
5. Hozzáadjuk a tejszínt. A hozzáértők szerint a legalalmasabb erre a habtejszín. Néhány percig még kevergetjük. Ha túl sűrű, alaplével vagy tejszínnel higítjuk. Ha túl híg, egy kevés vízzel elkevert keményítőt adunk hozzá. Ebben az esetben még egyszer felforraljuk.
A leves ezzel elkészült. A tányér aljára reszelt sajtot teszünk, erre merjük az ételt. A tetejére ízlés szerint krutont helyezünk. Az ínyencek megbolondíthatják szárított chilivel.