Aktuális

Folytatódik a változékony idő: A kevéske napsütés mellett fagyni is fog

Bors

Létrehozva: 2021.03.13.

A jövő héten eljön a Sándorok, Józsefek és Benedekek névnapja, de vajon valóban meghozzák majd a mondás szerint ígért meleget?

Kellemesnek mondható meleg nemigen lesz az idei zsákban – szomorít el mindenkit Németh Lajos.

A meteorológus is a 15 és 20 fok közötti időjárásra számított már ebben az időszakban, ennek ellenére azonban az ilyenkor elvárhatónál sajnos hűvösebb lesz a jövő hét.

Kevés napsütés várható és az is felhős időben. Kifejezetten hűvös hajnalokra számíthatunk, a gyenge fagyok sem maradnak még el teljesen, de legalább a hőérzetet nagyban befolyásoló jelentős szél sem lesz.

Ez persze nem szélcsendes napokat jelent, tavaszias szellőkke számolni kell majd – figyelmeztetett az időjós, ugyanakkor leszögezte, hogy olyan orkánerejű széltől, mint amilyen
nemrégiben a brit szigeteket is elérte, nem kell tartanunk.

Németh Lajos ezzel szemben nem bánja, hogy ennyire lassan ébredezik a természet, elvégre a gyümölcsfák szempontjából ez az időjárási forgatókönyv a kecsegtetőbb.

– Ha áprilisban beköszönt egy, a tavalyihoz hasonló fagy, nagy bajban lennének a növények – jelentette ki a meteorológus, hozzátéve, hogy mindez csak akkor lenne aggályos, ha hirtelen
felmelegedne az idő. A várható fronthatások viszont nem lesznek olyan erősek, hogy komolyabb tüneteket okozzanak – nyugtatott meg mindenkit a meteorológus.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek