Ezt az omlós aprósüteményt már nagyanyáink is szívesen sütötték, mert finom és gyors.
Forrás: Pinterest
Egyetlen titka van ennek a kávé, tea vagy tej mellé is illő keksznek, hogy a tésztáját 90 percig kell pihentetni.
Hozzávalók (kb. 40-50 db):
20 dkg puha vaj
8,5 dkg cukor
1 csipet só
24 dkg liszt
1 csomag mandula
Elkészítés: A puha vajat a cukorral és a sóval kikeverjük, majd beleszórjuk a liszetet és összegyúrjuk. Letakarva szobahőmérsékleten 90 percig pihentetjük.
Ezt követően simára gyúrjuk és lisztezett gyúródeszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, majd formákat vágunk belőle (lehet sima négyzeteket vagy rombuszokat).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egy-egy mandulát nyomunk a tetejére, és 175-180 C fokon 10-12 percig sütjük. Fontos, hogy világos maradjon, ne barnuljon be, mert akkor túlsült.
TIPP: Hűvös helyen, vagy sütidobozban akár 4 hétig eláll.