Aktuális

Kettészakad az ország: így alakul ma hazánk időjárása

Bors

Létrehozva: 2021.03.15.

Azért az ernyő legyen kéznél, bárhol is élünk.

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a hajnali óráktól kezd el északnyugat, nyugat felől szakadozni, vékonyodni a felhőzet, és hétfőn a gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap.

A Tiszántúlon ezzel szemben akár egész nap borult maradhat az idő. A hullámzó front csapadékzónája vasárnap fokozatosan délkelet felé helyeződött, és éjszaka főként az Alföldön esett, majd hétfőn napközben a csapadék egyre inkább a keleti határvidékre szorul vissza. A délkeleti tájakon jelentősebb eső hullhat. Máshol legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, a hegyekben esetleg hózápor. Az északnyugati, északi szelet ma főként a Dunántúlon, éjszakától viszont már egyre nagyobb területen kísérhetik erős lökések. Hétfő estére általában veszít erejéből a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 0 és +5 fok között alakul, de néhol gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn az ország nagy részén 8 és 12 fok között várható, de a tartósabban felhős Tiszántúlon pár fokkal hűvösebb lesz.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek