Aktuális

Konyharuhával teheti pergősebbé a rizsét

Bors

Létrehozva: 2021.03.08.

Az így asztalra garantáltan kifogástalan köret kerül.

Forrás: Shutterstock

Még a legtapasztaltabb háziasszonyoknak sem mindig sikerül a tökéletes pergős rizst elkészíteni.

Az egyik legegyszerűbb módszer, hogyha a teljesen megfőtt rizst levesszük a gázról, majd mielőtt ráraknánk a fedőt az edényre, egy konyharuhát teszünk a kettő közé.

Ez azért jó, mert az anyag felszívja a felesleges gőzt, így mire picit kihűl a rizs, a víz is eltűnik.

Mivel így már jóval kevesebb benne a nedvesség, kevésbé fognak összeragadni a szemek, és az asztalra garantáltan kifogástalan köret kerül.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek