Aktuális

Magyarország az élen jár átoltottság terén

Bors

Létrehozva: 2021.03.03.

Forrás: MTI

Folyamatosan zajlik az oltás, már 758 037 fő a beoltottak száma, közülük 253 368 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. 4211 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdet óta összesen 439 900 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 136 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 324 főre emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 326 215 fő, de az aktív fertőzöttek száma is 98 361 főre emelkedett. 

Az oltások tekintetében Magyarországon mostanra mutatkozott meg a keleti vakcinabeszerzések hatása, a magyar lakosság átoltottsága a legmagasabb a régióban. Az alábbi ábrán jól látszik Csehország lemaradása a vakcinációban, miközben a lengyel és a szlovák oltási programok közel hasonló ütemben haladnak – állapította meg a g7.hu.

Az egyes tagállamok koronavírus-oldalai, illetve kormányzati intézményeinek, egészségügyi hatóságának hivatalos csatornái, március 2-i jelentései alapján pedig kiderül:

Átoltottság terén Magyarország a 3. helyezett az Európai Unióban.

Az átoltottság tehát még mindig nálunk a 3. legmagasabb. Összesen 36,4 ezer ember jutott vakcinához egy nap alatt az adatok szerint Magyarországon, ami a népesség 0,38%-a. Ugyanez az oltási arány az EU-ban tegnap kevesebb mint a fele 0,18% volt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek