Aktuális

Így süssön pofonegyszerű, dagasztásmentes kenyeret!

Bors

Létrehozva: 2021.04.22.

A világ legegyszerűbb receptje, csak össze kell keverni a hozzávalókat, megkeleszteni és kisütni.

Forrás: Pexels.com

Egy igazi alaprecept mindössze négy hozzávalóval. Persze nyugodtan ízesíthetjük kedvünk szerint napraforgómaggal, dióval, mandulával, amivel csak akarjuk. De önmagában is finom.

Hozzávalók (2,5 decis csészével):

3 csésze kenyérliszt

1,5 csésze víz

1,5 teáskanál só

0,5 teáskanál szárított élesztő

Elkészítés: A lisztet alaposan elkeverjük a sóval és az élesztővel, hozzáöntjük a vizet, majd alaposan összedolgozzuk (kézzel vagy fakanállal). Folyós tésztát kapunk (galuska állagút).

Legalább 12 órán át kelesztjük, aminek a végén kovászszerű masszát kapunk. Kivéve az edényből áthajtogatjuk, a két végét belisztezzük, és még 30 percig konyharuhával letakarva hagyjuk pihenni.

250 fokra előmelegített sütőben lefedhető edényben 30 percig, majd fedő nélkül még 20-25 percig sütjük. Rácsra téve hűtjük ki.

Tipp: Sütőedénynek jó fedeles vaslábos, római, vagy jénai tál.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek