Lehet, hogy kényelmesebb rendelni, de a frissen sült, saját ízesítésű pizzának nincs párja.
Forrás: Pexels.com
Mindössze öt hozzávaló kell az alaptésztához, és utána mindenki olyan feltétet tesz rá, amilyet csak akar. Persze a paradicsomszósz és a sajt alap, de utána ízlés szerint lehet „cifrázni”.
Hozzávalók (6 db 24 centi átmérőjű pizzához):
50 dkg finomliszt (+ a nyújtáshoz)
3 dkg friss élesztő
1 evőkanál só
3 evőkanál olaj
3 dl langyos víz
Elkészítés: A tésztához az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, a morzsolt élesztővel, az olajjal és a vízzel, majd kézi mixer dagasztókarjával, vagy kézzel fényes tésztát dagasztunk belőle. (Akkor jó, ha elválik az edény falától.) Konyharuhával letakarjuk, és szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk és hat egyforma cipót formázunk belőle, majd kör alakúra nyújtjuk őket. (Kézzel is széthúzogathatjuk a tésztát.)
Kiolajozott pizzasütő lemezre, vagy sütőpapírral bélelt sütőlapra fektetjük a tésztát, rátesszük a paradicsomszószt, majd a választott feltéteket (sajt, sonka, szalámi, stb.) és 220 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 15 perc alatt.
Ennek a pizzának tuti a széle is elfogy majd.