Aktuális

Elraboltak egy vállalkozót Budapesten: 20 milliót követeltek, közben szörnyű dolgokat tettek vele

Police.hu

Létrehozva: 2021.04.16.

A fővárosi nyomozók összesen hat embert gyanúsítanak azzal, hogy tavaly nyáron elraboltak és összevertek egy vállalkozót, akinek szabadon bocsátásáért húszmillió forintot követeltek. Négy férfit már korábban őrizetbe vettek, a két utolsó gyanúsított egyikét március 19-én fogták el, a másikat Olaszországból hozták most haza.

Zuglói lakásánál vertek össze egy férfit tavaly július 6-án délelőtt, majd autóba tuszkolták, és egy XVII. kerületi műhelybe vitték, ahol eltörték a lábát és több más csontját, számolt be róla a police.hu.

Az emberrablók húszmillió forintot követeltek, de az életveszélyes bántalmazás és fenyegetések ellenére sem kaptak pénzt, így másnap elengedték áldozatukat.

A sérült először azt állította a rendőröknek, hogy motorbalesetet szenvedett, de beszerzett bizonyítékok nem ezt támasztották alá, és végül csak elmondta, hogy elrabolták.

A bűncselekménnyel gyanúsítható 46 éves B. Györgyöt, 33 éves Sz. Zsoltot, 25 éves M. Tamást július 9-én fogták el. A 43 éves M. Brendon ellen elfogatóparancsot adtak ki, de július 14-én inkább feladta magát.

A nyomozás adatai szerint a bűncselekményben még ketten vettek részt, ellenük is körözést adtak ki. A 47 éves V. Ákost idén március 19-én a IX. kerületben fogták el. A 40 éves B. Zoltánt európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el. Április 14-én éjszaka hozták Budapestre, majd őt is őrizetbe vették.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek