A pénteken elhunyt Fülöp feleségével ellentétben egyáltalán nem volt édesszájú.
Forrás: Instagram / TheRoyalFamily
Pénteken jött a szomorú hír, hogy 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet férje. Mivel a királyi pár hírhedt volt arról, hogy mindketten igencsak szerették a jó ételeket, megnéztük, mi volt a kedvencük.
II. Erzsébet híresen édesszájú, nem kell meglepődni, hogy a kedvenc étele is egy torta, méghozzá abból is csokoládés, még a dédunokáival is suttyomban csokizik állítólag.
Az egykori királyi séf, Darren McGrady mesélte el, hogy a királynő fahéjjal és habcsókkal szereti falni ezt a valóban királyi desszertet.
– Bármit is tettünk elé az étlapra, ő mindig ezt a csokikrémes pitét választotta be az aktuális menübe – mondta McGrady, aki azt is elárulta, persze, a királynő sem csak tortát eszik, szereti még a sztéket is.
– Nagyon szereti a vadhúsokat, kedvence az őzfilé gombás whiskey-mártással. Előételként pedig a egy pástétomért rajong, aminek az alapja füstölt lazac, pisztráng és makréla. Különösen szereti azt is, ha azokból az alapanyagokból főztünk, amik a birtokon termettek.
Feleségével ellentétben Fülöp egyáltalán nem volt édesszájú, az ő kedvence a lazac coulibiac, vagyis a leveles tésztába töltött hal, zöldségekkel keverve.
Viszont nagy rajongója volt a konyhaművészetnek, szerette a kísérletezést: ha a szakácsok új ételt találtak ki, nem csak megkóstolta, hanem mindig bekérte a teljes receptet is, hogy elolvassa és tanulmányozza.