Aktuális

Ha már unja a sonkát: töltse ebédre palacsintába és kínálja gombamártással! - Recept

Bors

Létrehozva: 2021.04.03.

A füstölt csülök mennyei étel, de van, amikor ebből az isteni fogásból is elege lesz az embernek. Ilyenkor jó, ha van olyan receptünk, amivel újrahasznosíthatjuk a húst.

Forrás: Tapolcsányi Éva

Színész- és zenészóriásaink is tudták, ha jót akarnak enni, kiadósat kell főzni, és ezt meg is mu­tatták 1983-ban a Zeneműkiadó gondozásában megjelent Zenei ki mit főz? – Muzsikus szakácskönyv című kötetben. A szakácskönyv nemcsak re­mek recepteket tartalmaz, hanem igazi kordokumentum is: hiszen a könyvben jár egy-egy sztori a sztároktól a receptekhez.

A legnagyobbak receptjei

Koós János például a tárkonyos báránylevesét és a juhtúrós puliszkáját marhatokánnyal is megmutatta a könyvben, Gregor József pedig elárulta, hogy csak mérleg nélkül volt hajlandó főzni.

Csülkös palacsinta húsvét utánra

A gombamártásos csülkös palacsinta receptje pedig Bokorné György Laura, oboaművésznő receptje. Lássuk, hogyan is készül ez a laktató finomság:

Hozzávalók: 1 kg sovány füstölt csülök * 20 dkg sajt * gombamártás

A palacsintához: 35 dkg liszt * 3 tojás * 6 dl tej vagy 5 dl sör * 15 dkg zsír vagy margarin * só

Elkészítés: A szokott módon sós palacsinát sütünk. A csülköt kuktában nagyon puhára főzzük, úgy, hogy a csontról magától leessen. Amikor kihűlt, ledaráljuk, elterítjük a palacsintákon, sajtot reszelünk rá és összegöngyöljük. Lapos, kizsírozott tűzálló tálon egymás mellé fektetjük a palacsintákat és előmelegített sütőben átforrósítjuk, hogy a sajt elolvadjon bennük. Tálalás előtt forró gombamártással öntjük le.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek