Búcsúzz el a pazarlástól, ezekkel a praktikákkal nem lesz több gondod a maradékokkal.
Forrás: Pixabay
Gyakran előforduló probléma a konyhában, ha túl sokat készítünk valamiből, vagy egy-egy főzés alkalmával nem használunk fel minden alapanyagot. Az ilyen maradékokkal van, hogy nem tudunk mit kezdeni, és sajnos a szemetesben landolnak. Most mutatunk néhány nagyszerű tippet, amikkel többé nem kell pazarolnod.
Ha megmaradt némi tejföl vagy túró, gondosan zárjuk le a tégelyt, és fejjel lefelé fordítva tároljuk a hűtőben. Az egyszerű eljárással vákuum keletkezik, ami meggátolja a tejtermék romlását okozó baktériumok szaporodását.
A hűtőben tárolt sajt gyorsan képes kiszáradni, így megkeményedni. Hogy ezt elkerüljük, mindössze annyi a dolgunk, hogy megkenjük vajjal vagy margarinnal a sajt vágott oldalát, hogy bezárjuk a nedvességet.
Ha annyira sok burgonyapüré maradt rád, hogy már képtelen vagy eredeti formájában elfogyasztani, gyúrj belőle apró hengereket, mártsd őket felvert tojásba, hengergesd meg zsemlemorzsában, és süsd ki olajban! Kész is a fincsi krokett!
A muffin sokáig eláll, de egy idő után képes elveszíteni nedvességtartalmát, és megkeményedik. Ha nem akarsz elbúcsúzni a megmaradt finomságoktól, spriccelj rájuk egy kis vizet és tedd be előmelegített sütőbe néhány percre. Újra olyan lesz, mintha friss lenne!
Ha több rizst főztél ki, mint amennyire szükséged volt, ne aggódj, kihozhatsz belőle valami szuper dolgot! Nem kell hozzá más, mint egy kevés vaj, fahéj, cukor és tej. Ne aggódj, ha kicsit sósra főzted eredetileg, még jót is fog tenni a rizspudingodnak!
Ha marad egy kis lefőtt kávéd, semmiképp se öntsd ki! Csurgasd egy jégkockatartóba, és tedd be a fagyasztóba. Legközelebb, ha a jeges kávéra vágysz, csak dobj bele néhány kockát egy pohár tejbe, és kész is a finomság!