Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – április 8.

Bors

Létrehozva: 2021.04.08.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Folyamatosan zajlik az oltás Magyarországon, a beoltottak száma 2 608 084 fő, közülük 1 077 947 fő már a második oltását is megkapta.

MAGYARORSZÁG A MÁSODIK AZ UNIÓS OLTÁSI RANGLISTÁN.

***

4 814 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 698 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 681 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 419 765 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 256 044 főre emelkedett. 11 663 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 337-en vannak lélegeztetőgépen.

***

Az újraindítás következő lépéseiről a kormány akkor dönt, ha a beoltottak száma eléri a 3 milliót

- jelentette be a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján, hozzátéve: ez öt-hat napon belül várható.

***

A világon 132 975 654 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 886 573 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint, 75 591 567-en meggyógyultak.

***

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a németek sem szeretnének még egyszer abba a hibába esni, hogy a brüsszeli bürokraták miatt maradnak oltás nélkül. Szerdán a bajor miniszterelnök beszélt arról, hogy önálló tartományi döntés keretében előszerződést kötne az oroszokkal, 2,5 millió vakcina megvételéről. Csütörtökön Türingia is csatlakozott a bajorokhoz, hasonló módon szeretnének Szputnyik V-hez jutni.

***

Korábban a legtöbb szakember még arról beszélt: aki átesett a víruson, annak három hónapot kell várnia és csak ezután kaphatja meg a vakcinát. Dr. Rusvai Miklós virológus azonban elárulta: virológiai értelemben nincs értelme ennyit várni.

****

Közel egy hónap után újra kinyitottak a szépségszalonok: lehet menni műkörmöshöz, fodrászhoz, kozmetikushoz. De a várt roham egyelőre a legtöbb helyen elmaradt, pedig fertőtlenítéssel is készültek.

***

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Megérintette a halál szele Zsidró Tamást, aki a poklok poklát járta meg a betegsége alatt. Lázasan, levegő után kapkodott, s már nem látott más kiutat, csak a lélegeztetőgépet...

***

A terhes magyar sztárok is az oltás mellett döntöttek. Többek között Dér Heni, Horváth Éva és Tápai Szabina sem hezitált sokat, amint engedélyezték a várandósok oltását, azonnal regisztráltak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek